След като през декември 2019 г. Иван Гешев встъпи като

...
След като през декември 2019 г. Иван Гешев встъпи като
Коментари Харесай

Прокурорската колегия възстанови Цацаров във Върховната касационна прокуратура

След като през декември 2019 година Иван Гешев встъпи като основен прокурор, Цацаров беше преназначен като прокурор във ВКП, след което беше краткотрайно освободен, тъй като беше определен за ръководител на КПКОНПИ.

На съвещанието на колегията през днешния ден стана ясно, че в заявката си, с което желае да бъде възобновен като прокурор във ВКП, Цацаров е показал, че на 17 януари т.г. е подал оставка като ръководител на КПКОНПИ. Тя към момента не е гласувана от Народното събрание, чака се това да стане тази седмица.

Председателят на Комисията за атестирането и състезанията Огнян Дамянов изясни, че правното съображение е в член 10, алинея 6 от Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Разпоредбата гласи: „ След приключване на мандата на Комисията или при предварително преустановяване на правното отношение на съображение член 11, алинея 1, т. 2 член на Комисията, заемал длъжността арбитър, прокурор или следовател, се възвръща на заеманата служба преди избора, като времето, през което е бил член на Комисията, се зачита за стаж по член 164, алинея 1 – 7 от Закона за правосъдната власт “.

Без диспути колегията възвърне Цацаров като обвинител във ВКП.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР