След като претърпя операция преди четири месеца заради скъсан ахилес,

...
След като претърпя операция преди четири месеца заради скъсан ахилес,
Коментари Харесай

Националът на България за Купа Дейвис Александър Лазаров: Ще дам всичко от себе си срещу Казахстан

След като претърпя интервенция преди четири месеца поради разкъсан ахилес, Александър Лазаров съобщи, че е подготвен за игра. Той чака с неспокойствие дуела против Казахстан за Купа " Дейвис ". Лазаров даде особено изявление за уеб страницата на Българската федерация по тенис.

- Как си физически след травмата?

- Чувствам се доста добре. Няма по какъв начин да съм на 100 %, само че са минали едвам четири месеца от интервенцията. Цяло знамение е, че съм на корта, че мога да упражнявам и да оказвам помощ на момчетата. Ще дам всичко от себе си, тъй като с това нещо се занимавам цялостен живот. Само аз и най-близките ми знаят какво съм дал. Надявам се да бъде задоволително, с цел да се поздравим с успеха.

- Готов ли си за игра?

- Готов съм. Мисля, че ще се оправя, без значение против кой ще играя. Психически съумях да се запазя на най-високо равнище. Дори надградих някой неща. Най-важно е по какъв начин си усещам крайници. Ако физически се усещам добре, то другото е елементарно.

- Какво е настроението в тима преди този мач?

- Ние сме обединен и млад тим. Винаги се опитваме да се смеем повече. Няма проблеми и напрежение сред нас. Валентин Димов е страховит като капитан. Кирил Симеонов се грижи добре за кондиционната подготовка, Любомир Панев с разпускането. Не сме от през вчерашния ден дружно и всичко е супер.

- По ранкинг Казахстан е любимец. С какво можем да ги победим?

- По ранкинг сме виждали през годините доста хора отвън първите 100, 200, 300 да бият доста изявени състезатели. Вчера Канада победи Италия като посетител с играчи сред 150 и 200 в международната класация. Ние сме си у дома. С хората, който се надявам да ни поддържат, би трябвало да се получи страхотна атмосфера.

- Клей настилката ли е огромен плюс за нас?

- Да, изключително против Бублик, тъй като това му е най-неприятната настилка. Има възможност и душевен да не е на равнище, тъй като той е неустойчив. Мисля, че против него даже ще бъде с една концепция по-лесно, в сравнение с против втората им ракета.

- Какво ще кажеш на публиката, която се надяваме да ви поддържа?

- Да ни поддържат, тъй като мисля, че доста малко хора осъзнават, какво сме постигнали и в каква група се намираме. Бяхме привикнали да сме или втора, или трета група и вероятно първа група. А в този момент имаме късмет да стигнем до Световната група. Надявам се хората в действителност да оценят това което вършим, тъй като сме си дали живота, сърцето и душата за този тим.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР