След като прекара близо пет месеца на летище в Южна

...
След като прекара близо пет месеца на летище в Южна
Коментари Харесай

След 5 месеца на летището в Южна Корея, беглец от терора на Путин най-накрая е свободен

След като прекара близо пет месеца на летище в Южна Корея, Дмитрий най-сетне съумя да диша чист въздух. Той занапред ще вкуси свободата – и същинското му очакване може би едвам в този момент е почнало. Дмитрий един от петимата руснаци, които останаха блокирани на интернационалното летище Инчеон през предходната година, до момента в който се опитваха да избягат от заповедта на Москва за военна готовност за войната в Украйна. Министерството на правораздаването на Южна Корея отхвърли молбите им за статут на емигрант, като на процедура ги остави в невъзможност на летището. Заради политиката на гнет и отвод да се бият с украинците, те прибягнаха да спят на летището, живеейки като имигранти в Южна Корея, съобщи. 

Дмитрий (не е същинското му име; той изиска да остане неизвестен от боязън от отмъщение, в случай че бъде изпратен у дома) и още един от мъжете получиха позволение да изоставен летището тази седмица и бяха тествани в държавно оборудване за задържане – Имигрантския приемен център – до момента в който разногласието им с министерството продължава. Останалите трима остават на летището. Не е ясно за какво мъжете не са се пробвали да стигнат до трета страна, откакто са осъзнали компликациите в Южна Корея.

Кандидатстването за статут на емигрант може да отнеме месеци или години, а в това време Дмитрий ще се нуждае от авансово утвърждение, в случай че желае да напусне центъра и даже тогава ще се изправи вечерен час от 18:00 часа и би трябвало да си направи тест за Covid за своя сметка. Той няма да има право да работи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР