След като преживя безпрецедентни катаклизми с актьорския състав новата постановка

...
След като преживя безпрецедентни катаклизми с актьорския състав новата постановка
Коментари Харесай

Аплодират на крака българската Тоска Соня Йончева в Метрополитън опера


След като претърпя невиждани катаклизми с актьорския състав новата режисура на Метрополитън опера в Ню Йорк получава бурни аплодисменти от станала на крайници аудитория за луксозното предоставяне на нов живот на „ Тоска ” – приказката на Пучини за обич, политика, власт и машинация.

Премиерата беше в новогодишната нощ, а в събота спектакълът ще бъде към този момент в целия свят с помощта на прожекциите в киносалони като част от самодейността на Мет "Live in HD".

Сред публиката преди театър се чува извънредно жужене, тъй като новата продукция показва в основните функции две звезди, които до момента не са били на тази сцена – българското сопрано Соня Йончева и италианския тенор Виторио Григоло.

Йончева сподели, че не е имала самообладание да постави собствен отпечатък в основната роля, тъй като постоянно я показват като оперна дива, която е надменна и темпераментна.

„ Винаги съм считала, че Тоска е друг човек. Тя не е арогантна дива, не е нарцистична ”, сподели Йончева за Агенция Франс Прес.

„ Всъщност имам вяра, че тя е тъкмо противоположното. Тя е човек, който в действителност обича и ревнува, тъй като усеща тази пристрастеност към Марио ”.

Нейният метод към спиращата дъха песен "Vissi d'arte", от време на време изпълнявана на колене, не е високомерен.

„ За мен, това е миг на размисъл ”, споделя Йончева. „ В този изцяло съкровен миг Тоска пее за себе си и за Бога без да преувеличава нищо ”.

Станалата на крайници аудитория демонстрира, че изчистеният метод на Йончева намира отзив у феновете, които може да виждат освен закачливия флирт на Тоска с любовника й Марио Каварадоси, а и паралели с днешното придвижване "Me Too" на жертви на полово принуждение, защото героинята се бори и съумява да убие злодея Скарпиа, който й е протегнал ръка.

„ Това е една от функциите, при които изпълнителят следва героя, само че би трябвало в същото време да показа и себе си и по този метод Тоска става една модерна Тоска ”, сподели диригентът Еманюел Вийом.

„ Йончева е по-съвременна певица и по-съвременна дива ”, акцентира Вийом. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР