След като преди дни стана ясно, че е разследван, в

...
След като преди дни стана ясно, че е разследван, в
Коментари Харесай

Арестуваха изпълнителния директор на Audi

След като преди дни стана ясно, че е разследван, в понеделник изпълнителният шеф на Audi Рупърт Стадлер се озова с белезници.

Той е задържан поради връзката си със абсурда за подправянето на нездравословните излъчвания на колите, създадени от компанията майка Volkswagen, обявиха прокурори от Мюнхен, представени от AFP.

От компанията потвърдиха новината за ареста и допълниха, че " господин Стадлер е почтен до доказване на противното ". „ Заповедта за арест е на база опасения за укриване на доказателства”, обявиха прокурорите.

Миналата седмица от прокуратурата обявиха, че Стадлер и различен член на управителния съвет се смятат за обвинени от 30 май. „ Всеки от тях е упрекнат в машинация за това, че директно или индиректно са взели участие във подправянето на удостоверенията. Става въпрос за удостоверенията за изхвърлените газови излъчвания от колите, като въпросните са били оборудвани със специфични устройства, отчитащи неверна информация и занижаващи данните при тестове”, се споделя още в изказването.

Преди няколко месеца прокурорите от Мюнхен и Брауншвайг започнаха следствие по отношение на дейностите на Volkswagen и Audi, откакто от компанията майка признаха през 2015 година, че са употребявали програмен продукт за операция на регистрираните газове при проби.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР