След като преди дни се похвали с първия човек с

...
След като преди дни се похвали с първия човек с
Коментари Харесай

Илон Мъск се похвали с нещо сензационно

След като преди дни се похвали с първия човек с подложен чип Telepathy от компанията му Neuralink, Илон Мъск не пропусна да ни показа още едно свое достижение. Отново става дума за много спорен план, който явно е на сърце на милиардера.

Хуманоидният робот Optimus на Tesla бе показан преди съвсем три години, само че към момента не знаем много за него, като се изключи че създаването му не е спряло и явно функционалностите му стават все по-впечатляващи. А за собственика на компанията е огромно наслаждение да следи напредъка и да ни осведоми посредством обществените мрежи.

Първо по-рано през януари Илон Мъск публикува видео, на което виждаме по какъв начин Optimus сгъва тениска. Видеото събра над 74 милиона гледания, а пояснението към него беше, че хуманоидът все още не може да изпълнява подобни задания изцяло независимо, само че сигурно в бъдеще ще може да се оправя и в " случайна " среда, където не всичко му е квалифицирано и улеснено.

В края на предходната седмица пък милиардерът се похвали с друго видео в обществената мрежа, на което виждаме, че е извел робота на разходка из фабриката. В клипчето с дълготрайност 15 секунди Optimus прави неособено уверени крачки в права линия под погледите на чиновниците на фабриката.

Роботът с височина малко над 180 см провокира десетки хиляди мнения. Голяма част от консуматори показаха терзанията си до каква степен ще стигне развиването на технологиите и какво ще могат да правят хуманоидите в близко бъдеще.  " Всичко е отлично, до момента в който роботите не стартират да убиват хора ", считат някои.

Други се пошегуваха, че Optimus върви по този начин, като че ли би трябвало да отиде до тоалетната. Трети пък съпоставиха походката му с тази на американския президент Джо Байдън. Е, не липсват и възхитени от напредъка, които споделят, че са впечатлени и не са очаквали хумоноидът да се движи толкоз естествено, цитират ги от Daily Mail.

Друго, което знаем за хумоноида на Илон Мъск и Tesla, e, че може да върви със скорост 8 км/ч и да подвига към 68 кг. Притежава и развити умения от фината моторика, които му позволяват да държи нежно яйце, без да го счупи. А с какво тъкмо ще може да ни бъде полезен за цената от към 20 хиляди $, занапред ще разбираме.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР