След като преди 2 дни служебният регионален министър Виолета Коритарова

...
След като преди 2 дни служебният регионален министър Виолета Коритарова
Коментари Харесай

Служебният регионален министър уволни началника на ДНСК

След като преди 2 дни служебният районен министър Виолета Коритарова уволни шефа на Агенция „ Пътна инфраструктура “, в този момент същата орис последва и началника на Дирекция народен строителен надзор (ДНСК). На мястото на арх. Деляна Панайотова застава инж. Лиляна Петрова, която бе шеф на ДНСК в минал интервал.

Припомняме, че Панайотова бе назначена на поста от служебния министър Иван Шишков през август 2022 година Така Панайотова оглавяваше строителния надзор в продължение на година и 8 месеца, като не бе заменена и по време на кабинета „ Денков “.

Петрова пък бе назначена за шеф на ДНСК през декември 2021 година от тогавашния министър Гроздан Караджов. Тя изпълняваше длъжността до август 2022 година преди да бъде заменена точно с Панайотова. 

По време на ръководството на Петрова, ДНСК излезе със мнение, в което се посочваше, че студеното преработване не е техника, употребена при главните поправки. Това сътвори в допълнение напрежение между някогашния министър Караджов и някогашния министър председател Кирил Петков, които към този момент спореха за законността на договорите на пътноподдържащите компании, които са правили съществени поправки по контракти за настоящи.

Новият остарял шеф има богат дълготраен опит в строителния надзор и познава  работата на дирекцията. Била е шеф на районните дирекции за народен строителен надзор в София и в Софийска област.

Преди да оглави двете структури е заемала разнообразни експертни постове в тях. Работила е и като шеф отдел в Направление „ Архитектура и градоустройство “ към Столичната община.

Има магистърска степен по специалността „ Международни стопански връзки “ от Университета за национално и международно стопанство. Завършила е „ Инженерна геоекология “ в Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР