След като посети атомната електроцентрала Запорожие в Украйна, генералният директор

...
След като посети атомната електроцентрала Запорожие в Украйна, генералният директор
Коментари Харесай

Гроси: Приоритет ​​​​​​​са безопасността на централата и работниците

След като посети атомната електроцентрала Запорожие в Украйна, генералният шеф на Международната организация за атомна сила сподели, че макар, че са били наясно с изискванията преди започването на задачата, наличието на място е било преживяване, което им е отворило очите.

" Разликата сред това да си там и да не си там, е като сред деня и нощта ", сподели Гроси.

Той добави, че негов основен приоритет е сигурността на централата и работещите в нея.
Моята грижа ще бъде физическата целокупност, енергоснабдяването и несъмнено личният състав. Останалото са неща, върху които можем да работим: радиационна система, верига за доставки. Всички са доста значими, само че те имат по-ниска степен на значителност.
Рафаел Гроси, общоприет шеф на МААЕ

Началото на задачата на Международната организация за атомна сила в най-голямата атомна електроцентрала в Европа бе обгърнато в несъгласия.

След като разкритикува неуспеха на Гроси да призове за демилитаризация на централата, Украйна упрекна Русия в манипулиране на визитата на специалистите и изнудване...

Руският министър на защитата Сергей Шойгу изрично отхвърли това и на собствен ред упрекна Украйна в упражняване на нуклеарен тероризъм.

" Единственото нещо, което могат да създадат специалистите, е да рапортуват обстоятелствата. Те са видели нещата на място. Надяваме се, че това ще даде на интернационалната общественост доста по-ясна картина на обстановката там. Ако се случи нещо ненадейно, би трябвало да научим какво ", съобщи Оли Хейнонен – някогашен специалист от МААЕ.

6-ма специалисти на организацията ще останат в АЕЦ " Запорожие " още няколко дни, с цел да изготвят цялостен отчет за обстановката.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР