„След като подхода за търсене на отделни депутати на два

...
„След като подхода за търсене на отделни депутати на два
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин, БСП: Мнозинството от български граждани не иска нови избори

„ След като метода за търсене на обособени депутати на два пъти не даде резултат, то можехме да чакаме, че и този път няма да даде. Аз не знам по какъв начин сътрудниците от ГЕРБ се усещат, когато Борисов непрекъснато ги раздава. Той тази поръчка я дава откакто към този момент се е провалил опита, а не преди този момент. Ние създадохме това държавно управление, с цел да разграждаме модела на ГЕРБ и няма по какъв начин това да го вършим с техните депутати. Времето за разговор и търсене на единодушие към промените, за които сме се събрали не е изтекло. Колкото и да е дребен шанса би трябвало да се създадем това изпитание. " Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин в ефира на Българска национална телевизия.

„ Много добре помним събитията от предходната година. Колегите от „ Продължаваме промяната " би трябвало добре да преценят метода и дейностите си, тъй като вчера-днес стартират доста да ми наподобяват на „ ИТН " от предишното лято, когато някак си Има Такъв Народ се обиди, че не са му подкрепили държавното управление, провокира изборите и ги виждаме къде са в този момент. Не съм сигурен, че да допринесеш за нови избори тази есен би довело до по-добри резултати за партиите, които желаеме промени ", добави Кристиан Вигенин за държанието на Политическа партия и Има Такъв Народ.

В политиката по думите му през последните години сме били очевидци на разнообразни тактики и подходи, само че към този момент е времето на обединенията, които ще стават все по комплицирани. „ Изисква се мъдрост да управляваш и поддържаш такава коалиция. И би трябвало да има задоволително мъдрост, с цел да се слагат реалистични цели ", безапелационен бе социалистът във връзка с политическите събития.

„ На моменти беше мъчно да управляваме с хора, които не познават политическата дипломация. Проблемът в този момент не идва от Българска социалистическа партия, тъй като сме наясно до каква степен може да се прави компромис. Той породи от взаимоотношенията сред Политическа партия и Има Такъв Народ. Именно неналичието на този политически опит, който ги изстреля предходната година и ги направи първо Има Такъв Народ и по-късно Политическа партия първи политически сили, точно неналичието на този политически опит докара до сегашната обстановка. Тези несъгласия от последните седмици може да бъдат преосмислени и да се последва рационалния метод препоръчан от Българска социалистическа партия и Демократична България ", изясни Вигенин за аргументите довели до политическото напрежение и акцентира, че сега би трябвало да се вземат решение въпроси, които са на дневен ред след ръководството на ГЕРБ, а за някои от тях съгласно него ограниченията би трябвало да бъдат взети в този момент и незабавно.

Според заместник-председателят на Българска социалистическа партия към момента може да бъде продължено това, за което съдружните сътрудници са тръгнали, а въпроса за образуване на държавно управление към момента не е завършил. " Програмата, която беше контрактувана предходната седмица за идващите 6 месеца е много съответна със обществени задължения, както и по отношение на Плана за възстановяване- това не може да стане в идващите седмица-две както президента си го показва. Трябва да бъдем реалисти в задачите, които си слагаме. Това не е самоцел за нас, ние имаме съответни задължения, за които сме се договорили и са значими, като да вземем за пример безплатните медикаменти за деца до 14 годишна възраст, безплатните учебници за деца до 12 съсловия, двете цени за електрическа енергия и редица други ", добави той за целите в контрактуваната управническа стратегия и акцентира, че има сериозен ангажимент да стартира и прегледа на статута на лечебните заведения.

„ Ние преценяме, че изборите могат да ни вкарат в още по-тежка мъка. Българска социалистическа партия е партия предходна през доста неща и нашето мнение е, че в този парламент към момента може да се образува болшинство, което да продължи смяната. Планомерно, малко по малко и с доста повече старания. Все още и болшинството от българите не желае избори. Докато има и 1% късмет ние ще поставим тези старания. Разбира се декларирахме, че с ГЕРБ и Движение за права и свободи не може да има диалог за поддръжка на държавно управление. Ако мандата пристигна при нас би трябвало да проведем диалози с останалите 3 партии, с които започнахме ", заключи Вигенин за рисковете, които крият предварителните избори както и по повод желанията на социалистите, в случай че им бъде връчен мандат за сформиране на държавно управление.

Той изрази подозрение до каква степен сътрудниците им от „ Продължаваме промяната " биха седнали на диалог с „ ИТН ", тъй като съгласно него съдружното взаимоотношение в границите на Народното събрание с Има Такъв Народ е било мъчно. „ По-важното е какво реализираме и какво следва за България, както и по какъв начин ще решаваме проблемите и подготовката на страната за комплицираната обстановка, която идва зимата ", добави депутатът от левицата.

„ Благодарение решимостта на Бойко Рашков казуса с пазаруването на гласове, който години наред беше тежък се преодоля значително. Ако той има готовността да се заеме с битката с корупцията и, в случай че това е решението на Политическа партия ние сме подготвени да го подкрепим ", съобщи Вигенин по отношение на концепцията Рашков да оглави антикорупционната комисия.

В умозаключение националният представител от социалистическата партия сподели, че изборите са крайната стъпка, към която би трябвало да се върви и, в случай че има късмет за основаване на държавно управление той би трябвало да бъде оползотворен. „ Ако забележим, че не е допустимо основаването на такова считам, че те би трябвало да се проведат оптимално бързо, а служебното държавно управление да се концентрира върху подготовката на законите, които следва да бъдат признати. Затова желаеме да поставим тези старания и нека това да бъде разбрано и оценено от сътрудниците народни представители и от хората, поради които сме в този парламент ", приключи Кристиан Вигенин.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР