След като подаде оставка като канцлерОглавява компания за възобновяеми източнициБившият

...
След като подаде оставка като канцлерОглавява компания за възобновяеми източнициБившият
Коментари Харесай

Себастиан Курц назначен за директор в Абу Даби

След като подаде оставка като канцлер

Оглавява компания за възобновими източници

Бившият канцлер на Австрия Себастиан Курц е назначен на управителен пост в европейския филиал на сдружението „ Масдар “. То е благосъстоятелност на Абу Даби - едно от Обединените арабски емирства (ОАЕ), и е профилирано в региона на възобновимите енергийни източници и водорода.

Това открило следствие на вестник „ Щандард “ и нидерландската проверяваща платформа „ Следвай парите “ (Follow the Money), оповестено през вчерашния ден в австрийския ежедневник.

Според фирмения указател Курц е заел високата позиция още в края на април 2022 година - към шест месеца откакто подаде оставка като федерален канцлер на Австрия, показва „ Щандард “.

„ Масдар “ е благосъстоятелност на държавния капиталов фонд „ Мубадала “ с капитал от милиарди евро и на държавната петролна компания на Абу Даби „ Aднок “, която има близо една четвърт от акциите на австрийския енергиен тръст OMV.

Според обявата съдействието евентуално се корени в дните на канцлерския мандат на Курц. В края на юли 2021 година Австрия и ОАЕ реализираха съглашение във Виена за „ стратегическо партньорство “ за „ по-тясно съдействие в региона на водорода “, както бе посочено на интернет страницата на австрийското министерство на външните работи, напомня „ Щандарт “, написа Trud News.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР