След като по-рано днес стана ясно, че премиерът Бойко Борисов

...
След като по-рано днес стана ясно, че премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

И детските градини отварят!

 След като по-рано през днешния ден стана ясно, че министър председателят Бойко Борисов е разпоредил моловете у нас да отворят порти от понеделник, в този момент се появи още една добра вест. Предстои последователно и гладко отваряне на детските градини.

" Предстои последователно и гладко отваряне на детските градини, което до седмица ще бъде реалност ", това сподели проф. Тодор Кантарджиев, шеф на Центъра по заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб.

Той посочи, че доста деликатно се следи опитът на страните, които към този момент са отворили детските градини, само че акцентира, че у нас би трябвало да се регистрира и фактът, че немалка част от децата живеят дружно с бабите и дядовците си, което е рисково за възрастните хора.

" До седмица ще имаме някои решения. Предлагат се няколко сюжета. Едното е при сведен брой на децата в групите, при рекомендации за съблюдаване на ограничения. Така че да може родителите, които желаят да пуснат децата си на детска градина, да се върнат на работа. В момента министерството на опазването на здравето прави анкета за настройката на родителите - склонни ли са да ги пуснат, при какви условия, в случай че са по-малко на брой, какъв брой да са в група. Всичко това доста деликатно преценяме ", поясни директор на Центъра по заразни и паразитни заболявания и член на Националния действен щаб, представен от " Фокус ".

Проф. Кантарджиев добави, че до края на годината може би ще имаме позитивни данни за използване на ваксина против ковид. Лошото съгласно него е, в случай че вирусът претърпи смяна и се наложи годишно имунизиране, както е при грипа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР