След като Пленумът на ВСС реши, че ще продължи заседанието

...
След като Пленумът на ВСС реши, че ще продължи заседанието
Коментари Харесай

ВСС реши да не изслушва изявление на Гешев от 22 май

След като Пленумът на Висш съдебен съвет реши, че ще продължи съвещанието си без присъединяване на основния прокурор Иван Гешев и неговия процесуален представител юрист Радостина Томова, кадровиците взеха решение да не гледат и слушат изявлението на основния прокурор от 22 май, в което той разказва детайлно хронологията на събитията, свързани с атентата против него и последвалото искане за отстраняването му.

Въпреки че част от магистратите изрекоха мнение, че това доказателство е относимо към настоящето произвеждане, в последна сметка болшинството въпреки всичко реши, че няма да изслуша и да изгледа записа, който е с дълготрайност час и четиридесет минути.

Олга Керелска от Висш съдебен съвет уточни, че в случай че желаят да създадат нещо съдържателно, те би трябвало да си дадат сметка дали процедурата е тяхна, или е инспирирана от някого. " Много апелирам да се пусне този запис и той да бъде изслушан ", прикани тя.

Министърът на правораздаването Атанас Славов разяснява, че записи, чиято достоверност не е потвърдена, няма по какъв начин да ги релевират в това произвеждане.

Чапкънова направи процедурно предложение да гласоподават доказателствените претенции, а по-късно последва и гласуването. С 2 гласа " за " и 16 гласа " срещу " не беше признато да се слуша изказването на основния прокурор Иван Гешев от 22 май.

Магистратите отхвърлиха и предлагането да събират доказателства от медийни онлайн анкети на Българска национална телевизия и Труд news от 9 юни, свързани с вижданията на жителите за отстраняването на основния прокурор. Предложението беше подкрепено от 3 кадровици, а 16 гласоподаваха " срещу ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР