След като първата и втората по численост парламентарни групи в

...
След като първата и втората по численост парламентарни групи в
Коментари Харесай

В понеделник ще бъде връчен третият мандат за съставяне на правителство

След като първата и втората по бройка парламентарни групи в 48 - то Народно заседание - ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната “ не съумяха да излъчат държавно управление, президентът ще връчи на една от останалите парламентарни групи третия мандат, който ще бъде и последната опция за образуване на постоянен кабинет в границите на този парламент. Очаква се това да стане в понеделник на 16 януари, когато изтича срокът по Конституция от седем дни след връщането на неизпълнения мандат от втората мощ Политическа партия. Мандатът може да бъде връчен на Движение за права и свободи, „ Възраждане “, „ Българска социалистическа партия за България “, „ Демократична България “ или „ Български напредък “. 

В очакване решението на президента, представители на партиите в Народното събрание и през днешния ден разясниха готовността си за присъединяване в диалози и сформиране на държавно управление.

Лидерът на  ГЕРБ  Бойко Борисов съобщи на брифинг в Ямбол, че единствената работеща и допустима коалиция е евроатлантическата. По думите му и в настоящия парламент такава структура от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, „ Демократична България “ (ДБ), „ Български напредък “ и Движение за права и свободи работи сполучливо за приемане на значими законопроекти. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР