След като партия Има такъв народ върна проучвателния мандат, който

...
След като партия Има такъв народ върна проучвателния мандат, който
Коментари Харесай

Радев търси премиер: Срещна се с председателя на парламента Росен Желязков

След като партия " ИТН " върна проучвателния мандат, който получи през днешния ден от президента Румен Радев. Идва ред на консултациите за сформирането на длъжностен кабинет.
 
Заявка за старта им даде пред медиите тази заран и самият държавен глава. Припомняме ви, че разгласи, че няма да бави по никакъв метод съставянето на длъжностен кабинет и надлежно изборите. Малко след 12 часа стана ясно, че диалозите с вероятните служебни министър председател са стартирали.
 
Първи на " Дондуков 2 " е отишъл Росен Желязков. Президентът Румен Радев ще се срещне през днешния ден и с шефа на Българската национална банка (БНБ) Димитър Радев и с ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев, оповестиха от прессекретариата на президента.
 
Утре срещите на президента не престават. Съгласно член 99 от Конституцията, откакто не е реализирано единодушие за държавно управление, президентът след съвещания с парламентарните групи и по предложение на претендента за длъжностен министър-председател назначава служебно държавно управление и насрочва нови избори в двумесечен период.
 
След измененията в Конституцията за длъжностен министър-председател президентът може да избира всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР