След като от Фокус ви представихме най-новите данни на Европейската

...
След като от Фокус ви представихме най-новите данни на Европейската
Коментари Харесай

След данните на ЕК за цената на бензина: Делян Добрев отсече пред Фокус, че от Лукойл ни дерат не една, а две кожи

След като от " Фокус " ви представихме най-новите данни на Европейската комисия за цените на бензина в някои от европейските страни, ние се свързахме с ръководителя на енергийната комисия в Народно събрание Делян Добрев, който разяснява изнесеното:

" Данните са красноречиви. Без данък и Данък добавена стойност в България бензинът е един от най-скъпите. Тоест - другите страни купуват безценен, неруски нефт, а бензинът им е по-евтин. Това какво значи? - Че " Лукойл " ни одират не една, а две кожи ".

Според Добрев това се получава, тъй като част от политическата класа има полза да пази интереса на частна съветска компания. " Тя се усеща безнаказана, без конкуренция и ни режат главите по бензиностанциите ", акцентира той.

Делян Добрев посочи, че единственият печеливш е " Лукойл ", само че добави: " Всъщност, извинете - евентуално и въпросните политици, които им обезпечават на ниска цена съветски нефт и политически чадър ".

Защо, откакто румънската " Петротел Лукойл " може да рафинира неруски нефт, ние не можем?

" Много прекрасен въпрос. Аз нямам отговор на него. Единствената разлика намирам в това, че там си нямат Асен Василев и Николай Денков да им кажат по какъв начин не може без съветски нефт. Как по този начин без съветски нефт? Като посегнеш към дерогацията и вадят оставките ".

Добрев акцентира, че от началото на войната досега българите сме ощетени с над 3 милиарда лв.. " Ако водачите в страната са 2 млн. това значи, че всеки от нас е ощетен с 1500 лв. ", изясни той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР