След като още в първия кръг на Уимбълдън, действащата шампионка,

...
След като още в първия кръг на Уимбълдън, действащата шампионка,
Коментари Харесай

Изненадите валят: Вдъхновена Свитолина елиминира миналогодишната финалистка на Уимбълдън

След като още в първия кръг на Уимбълдън, настоящата шампионка, Маркета Водроушова, отпадна, то през днешния ден с изключение на международната номер едно Ига Швьонтек, конкуренцията напусна и финалистката Онс Жабер, която се сбогува с фантазията си за дебютна " мейджър " купа, което значително се случи поради травма в стъпалата на тунизийката. Най-успешната украинска тенисистка и двукратна полуфиналистка в шампионата, Елина Свитолина, надделя тунизийката с 6:1 7:6(4) за 1 час и 18 минути игрово време, осигурявайки с среща в четвъртия кръг с китайката Синю Уанг, която отстрани Виктория Томова на старта.

Срещата стартира обещаващо за африканката, която имаше опция за пробив при първия сервис на своята съперничка, но това се оказа единствен проблясък за нея в сета. Разнообразните удари на Жабер започваха да губят своята успеваемост и даже да губят детайла си на изненада. За разлика от нея, Свитолина бе на гребена на вълната, допускайки едвам 2 непредизвикани неточности и губейки единствено един гейм, като по този начин справедливо поведе в сетовете.

Темпото на игра на украинката спадна в дебютните минути на втората част, което разреши на трикратната " мейджър " финалистка да бъде конкурентна на съперничката си и даже при 6:5 да има сетбол в своя изгода.

Жабер не се възползва от единствения брейкпойнт, с който разполагаше и по този начин се стигна до тайбрек. Дългият гейм стартира по прелестен метод за Свитолина, която изглеждаше твърдо решена да завърши дуела в два сета и съумя да завоюва пет от първите шест точки. Макар и по-късно тунизийката да бе понижила изоставането си, актуалната номер 21 не остави шансове на съперничката си и по този начин шокира миналогодишната финалистката, която ще напусне и топ 10 след Уимбълдън!

Svitolina ➡️ 4R

Elina Svitolina produces a brilliant performance to beat two-time finalist Ons Jabeur 6-1, 7-6(4)
— Wimbledon (@Wimbledon)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР