След като оглави класацията за най-продавани книги в Норвегия, „Ефектът

...
След като оглави класацията за най-продавани книги в Норвегия, „Ефектът
Коментари Харесай

Ефектът на Лазар, новият роман на Том Егеланд, скоро ще излезе на български

След като оглави класацията за най-продавани книги в Норвегия, „ Ефектът на Лазар “ на Том Егеланд бързо ще се появи и у нас. Българският ще бъде първият задграничен превод на новия разказ на създателя, по чиито дири върви Дан Браун. Две години преди бестселъра на Дан Браун „ Шифърът на Леонардо “ излезе „ Краят на кръга” на Егеланд, а в двете творби има смайващи прилики както в сюжета, по този начин и в основните герои, което бе огласено от международните медии: в дъното на всичко е тезата, че Иисус е бил женен за Мария Магдалена и двамата са имали потомство; албинос е измежду основните герои и в двата романа; и в двете книги основната героиня се оказва по едно и също време последният жив потомък на Христос и Мария Магдалена, и дъщерята/внучката на последния популярен магистър на скришен медал. Не закъсняват и обвиняванията към Дан Браун в плагиатство, тиражирани от международните медии. Том Егеланд обаче насочва креативната си сила към основаването на нови, още по-оригинални сюжети, основани върху богат документален материал.
В „ Ефектът на Лазар “ основният воин на Егеланд - археологът Бьорн Белтьо, е по следите на античен вавилонско-египетски ръкопис, наименуван „ Книгата на мъртвите “. Но той не е единственият, който търси мистичното произведение. Опасен отшелнически медал от религиозни екстремисти, би направил всичко, с цел да го спре, защото се опасява, че откритията му ще раздрусат основите на християнската религия. Същевременно учените в една здравна лаборатория в Съединени американски щати са на път да разкрият мистерията на процесите, които настъпват след гибелта. Строго секретният теоретичен план носи кодовото име „ Ефектът на Лазар “. Нима в действителност е допустимо човешката душа да продължи да живее даже откакто тялото е към този момент мъртво?
Заглавието е въодушевено от библейската легенда за Лазар, който Христос възкресил след четири дни в гроба: „ (Иисус) извика с висок глас: Лазаре, излез вън! И излезе умрелият с повити ръце и нозе в погребални повивки, а лицето му забрадено с забрадка. “ (Евангелие от Йоан).
Бьорн Белтьо е централен воин в романите „ Краят на кръга “, „ Пазителите на завета “, „ Евангелието на Луцифер “, „ Заветът на Нострадамус “, „ 13. деятел “ и „ Маската на дявола “. Един от романите към този момент следва да бъде филмиран от Холивуд.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР