След като обвини бившите си съпартийци, тя ги покани отново

...
След като обвини бившите си съпартийци, тя ги покани отново
Коментари Харесай

Нинова оправда ниския резултат на БСП с отмъкнати 50 хил. гласа от Левицата

След като упрекна някогашните си съпартийци, тя ги предложения още веднъж в партията.

" Наиграхте се, каквото можахте, навредихте. Отново възобновяваме поканата - върнете се в Българска социалистическа партия ", съобщи соцлидерката след съвещание на Изпълнителното бюро на партията. Нинова добави, че в акцията против Българска социалистическа партия били хвърлени доста пари, а регионални шефове, като тези на Сливен и Габрово, както и представители на държавната администрация, назначени от президента, работели против социалистите и притискали хора да гласоподават за Левицата.

" Планът за убийството на Българска социалистическа партия се провали ", заключи тя. Според Нинова преднамерено била основана партия " гъба-двойник ". " Този път тази гъба-двойник беше Левицата, подплътено с доста финанси и с поддръжката на служебния кабинет, упрекна Нинова, като добави, че представители на регионалната администрация по места назначени от президента, работели против тях. " Това, за което бяха основани, не да влязат в Народното събрание, а да вредят на Българска социалистическа партия, и го реализираха, може би, тъй като тези техни 50 хиляди гласа бяха взети от Българска социалистическа партия ", уверена е соцлидерката.

Тя подмина тематиката за оставки на управлението като маловажна с аргумента, че няма да остане време да работи, в случай че непрекъснато разисква въпроса за отговорността на управлението.

" Не мисля, че въпросът за промяна на управлението стои за 127-и път на дневен ред ", заключи тя, откакто Българска социалистическа партия снижи още резултата си на тези парламентарни избори, въпреки че беше върната хартиената бюлетина.

Тя призна, че не се е оправдало упованието за нараснала изборна интензивност поради връщането на хартиените бюлетини. По данни до момента към 114 хиляди гласоподаватели на Българска социалистическа партия избрали хартията, а съвсем толкоз - към 111 хиляди предпочели машината.

" За нас е значимо, че дадохме опция за избор. Да, не се оправда упованието за внезапно повишение на изборната интензивност, само че се появи, че има потребност и от двете, откакто половината българи избират по този начин, а другата половина по другия метод ", разяснява Корнелия Нинова.

" Приблизително резервираме предходния резултат в комплицирана обстановка ", регистрира лидерката на Българска социалистическа партия.

Нинова въпреки всичко призна, че не я задоволяват постигнатите към 9 %. " Не плуваме в розови облаци ", разяснява соцлидерката и се зарече да работи отсега нататък да ги вдигне. Все отново партията запазила резултата си на предходното равнище. Този път анализът на представянето на вота нямало да бъде народен, а област по област.

Българска социалистическа партия ще пита с партиен референдум социалистите да си кажат с кого желаят да ръководи партията и чие държавно управление да поддържат депутатите на социалистическата партия, както и какво държание да следват в 49-ото Народно събрание, разгласи Корнелия Нинова.

" Може би беше редно и първият, и вторият да приказват. Но това безмълвие втори ден, което е необичайно, ни кара ние да дадем своята конференция. Да дадем думата на първия, като си победител, излез и дай решения, не да мълчиш. Победителите, вторите, да измъдруват какво ще приказват. ", изясни соцлидерката на конференция. " Ние сме пета ПГ и не мисля, че ние би трябвало да предизвикваме лидерска среща ", добави тя.

По тази причина Нинова не се впусна в мнения за обединения и бъдещи конфигурации, само че означи спада на някогашните си съдружни сътрудници от Политическа партия и Демократична България. " Вижда се, че в политиката не всеки път едно и едно прави две ", сподели тя по отношение на загубата на Политическа партия и Демократична България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР