След като Новак Джокович не бе допуснат до участие на

...
След като Новак Джокович не бе допуснат до участие на
Коментари Харесай

Григор Димитров ще търси реванш срещу световния №78 във втори кръг в Индиън Уелс

След като Новак Джокович не бе позволен до присъединяване на Мастърса в Индиън Уелс през тази година заради липса на сложена ваксина срещу COVID-19, шансът се усмихна на най-хубавия ни тенисист Григор Димитров, който зае мястото на сърбина и стана втори подложен в схемата. Това му даде опция да почива на старта и да стартира непосредствено от втори кръг, като през днешния ден бе избран неговият конкурент - Джордън Томпсън.

Австралиецът съумя да надделее над Давид Гофен, чиито резултати през последната една година са надалеч от приемливи. Разочарованията за белгиеца не стопират и през днешния ден той трябваше да преглътне още едно такова в мач, в който водеше със сет и пробив, само че в последна сметка неуверената му игра в основните моменти откри пред съперника голям брой благоприятни условия за завръщане в резултата, което докара и до трисетова победа на Томпсън с 4:6 7:5 7:6(3), реализирана за тъкмо 2 часа и 45 минути.

Бившият №7 навлезе в срещата извънредно мощно, реализирайки пробив още в първия вероятен миг, като след това бе хладнокръвен на начален удар и съумя да опази преднината си, с цел да поведе в обособените елементи. Вторият сет също стартира чудесно за Гофен, който се откъсна напред с брейк и 3:1, но от там насетне интензитетът в играта му спадна, което откри пред Томпсън отличен късмет да навакса пасива си, а по-късно и да реализира късен пробив, с който да вкара дуела в трети решителен сет. Там станахме очевидци на непостоянно показване от страна и на двамата тенисисти, което наложи изиграването на тайбрек, върху който австралиецът пое контрола още през цялото време и с всяка минала минута правеше уверена крачка към втория стадий на конкуренцията.

Jordan Thompson advances through to round two of the Indian Wells Masters.

After dropping the first set against David Goffin, the Australian found his rhythm taking out the match with a tiebreaker in the third.
— bet365 AUS (@bet365_aus)

До този миг Димитров и Томпсън имат единствено един изигран дуел между тях, който датира от Мастърса в Маями през 2019 година Тогава двамата още веднъж се срещат във втори кръг, само че за наше страдание, като победител от мача излиза представителят на Австралия след триумф в два оспорвани сета - 7:5 7:5. Именно през този сезон Томпсън прави и най-силния сезон в кариерата си, защото напролет доближава до върховото за себе си класиране в международната класация - 43-ата позиция, като все още заема 78-ото място. Той също по този начин не може да се похвали с някакво удивително показване на шампионат от Големия шлем или от сериите Мастърс 1000, а също така не е печелил и нито една АТР купа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР