След като миналата година се проведе първата програма за обучение

...
След като миналата година се проведе първата програма за обучение
Коментари Харесай

Започна кандидатстването в стартъп програмата на "Софийска вода" и фонда Innovation Starter

След като предходната година се организира първата стратегия за образование и финансиране на започващи компании от 5-годишния меморандум за съдействие сред фонда Innovation Starter и " Софийска вода ", част от френската Veolia, двете сдружения още веднъж провеждат взаимна акселераторска стратегия. Новото издание цели да подкрепи бизнеси в начален стадий с така наречен pre-seed финансиране, а най-хубавият план ще получи финансиране 20 хиляди евро.

В акселераторската стратегия могат да вземат участие образувани екипи или регистрирани в България юридически лица, чиито планове са на стадий " валидация на концепцията ". Стартъпите би трябвало да създават планове в региона на авансово оповестената тематика " Нулеви излъчвания ". Организаторите целят да насочат фокуса на изданието върху битката с климатичните промени и ще търсят хрумвания, които се развиват в региона на кръгова стопанска система, ръководството на водите и енергийната успеваемост. " Темата е и в благозвучие с европейския Зелен пакт, който цели съвременна, ресурсно ефикасна стопанска система за Европейски Съюз, която сполучливо да се бори с изменението на климата ", разяснява пред " Капитал " Росен Георгиев, шеф " Корпоративни връзки " в Innovation Starter.

Желаещите да се включат в програмата би трябвало да попълнят до края на февруари.
Какво чака утвърдените
След прелиминарен асортимент, при започване на месец март определените претенденти ще преминат през тримесечно образование по ръководство и структуриране на започващ бизнес взаимно с екипа на Innovation Starter. Броят на утвърдените не е авансово закрепен и зависи само от оригиналността и капацитета на концепцията. Обучението ще премине в осем поредни образования под формата на уъркшопове в сферите формулиране на тактика, маркетинг, продажби, иновация, финанси, ръководство на планове и връзки с вложителите
Реклама
Провеждането на програмата присъствено или онлайн ще зависи от епидемиологичната конюнктура в страната. След образованието екипите ще показват концепциите си пред жури от " Софийска вода ", като най-хубавите от тях ще бъдат валидирани в действителна корпоративна среда. Победителят ще получи финансиране 20 хиляди евро. Механизмът на окончателната премия ще се посочи със стартъпа след привършване на програмата - може да бъде дялово присъединяване или контракт за финансиране.
Предишно издание
В миналогодишното издание на акселераторската стратегия взеха присъединяване над 80 компании, от които едвам шест бяха утвърдени, а до сполучливо довеждане докрай доближиха пет екипа - CW Engineering, Ridotek, InnovaOne, SatGeo и Smart Water.

Екипът получи дялова инвестиция за развиване на плана си в размер на 25 хиляди евро против 5% от бизнеса.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Кристияна Христова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР