След като миналата година Германия отчете повече от 500 случая

...
След като миналата година Германия отчете повече от 500 случая
Коментари Харесай

Германия прие задължителна ваксинация срещу дребна шарка

След като предходната година Германия регистрира повече от 500 случая на дребна шарка, беше признато новото предписание в страната - наложителна имунизация, написа БГНЕС, базирайки се на Euronews.
Министърът на опазването на здравето Йенс Шпан сподели, че образоването на популацията за потребността от имунизация не е било задоволително положително.
Новият закон влезе в действие на 1 март и изисква от родителите да показват доказателство, че децата им да имунизирани. Правилото се отнася до приема във всички учебни заведения, детски градини, както и за общежития за бежанци и клиники.
Поради законите, които изискват наложително обучение, неимунизираните деца не могат да бъдат изключени от учебно заведение. Но родителите им може да бъдат санкционирани до 2500 евро.
Единствените, които не са наранени от новото условие, са хора родени преди 1970 година, деца под 1 година и хора с потвърдена нетърпимост към имунизацията.
Някои политици и жители изрекоха неодобрение от закона, който съгласно тях се меси в живота на хората. Но министър Шпан сподели, че персоналната независимост " значи също по този начин да мога да се доверя на близките, че не ме заплашват. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР