След като Корнелия Нинова оттегли оставката си, която подаде заради

...
След като Корнелия Нинова оттегли оставката си, която подаде заради
Коментари Харесай

След оттеглената оставка на Нинова: какво предстои за БСП

След като Корнелия Нинова отдръпна оставката си, която подаде поради загубата на европейските избори на 26 май т.г., Българска социалистическа партия няма да прави незабавни вътрешнопартийни избори за водач, само че в идващите три месеца ще написа правила за тяхното осъществяване. Става въпрос за партиен документ, който да регламентира по какъв начин членовете на Българска социалистическа партия, които са към 100 хиляди, да избират ръководител на партията. Изборът ще се организира идната пролет, когато изтича четиригодишния мандат на Нинова.

Решението на конгреса за разработване на правила за директен избор на водач бе признато с 392 гласа от 399 присъстващи в залата от общо 780 делегати на конгреса на Българска социалистическа партия в неделя.

В същото време Националният съвет на Българска социалистическа партия ще би трябвало да напише и одобри предизборна платформа на партията за локалния избор през есента, която би трябвало да бъде подготвена до края на юли, когато е обичайният събор на партията на Бузлуджа. Именно идните избори бяха измежду претекстовете на Нинова да отдръпна оставката си - с цел да няма рецесия и безпорядък в партията.

Конгресът на Българска социалистическа партия реши още, че партията би трябвало да се активизира за присъединяване във вота през есента. Тя ще се бори за по-добри резултати от локалните избори през 2015 година, когато загуби всички регионални градове. Преди това обаче и локалните структури би трябвало да проучват изборната загуба на европейския избор, както направи " Позитано " 20. Политическият отчет с изводите бе признат в неделя, а съгласно решението би трябвало да стане основа за " сближение на членовете и симпатизантите на партията ", както и за полемика за идейните и програмните й устои. В него се показва, че измежду аргументите за изборната загуба са напускането на Народното събрание и невъзможността на Българска социалистическа партия да разшири твърдото си ядро.

Депутатите от Българска социалистическа партия би трябвало да преценяват дали да внесат промени в Изборния кодекс преди локалния избор, реши още конгресът.

В неделя вътрешната съпротива не разяснява какви ще са идващите й ходове, само че надали разделянето в партията е преодоляно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР