След като имаше сигнали за нередности на плажа Нестинарка, Комисията

...
След като имаше сигнали за нередности на плажа Нестинарка, Комисията
Коментари Харесай

Въпреки твърденията на министъра, КЗК откри нередности на най-евтиния плаж

След като имаше сигнали за нередности на плажа " Нестинарка ", Комисията за отбрана на потребителите е наложила санкция на стопанина на плажа, заяви „ Нова телевизия ".

Глобата е за това, че концесионерът желал по 5 лв. от плажуващите за шалте, а оповестената в контракта цена за чадър и шезлонг била по 36 стотинки.

По този метод сянката на плажа " Нестинарка ", които беше разгласен за най-евтината плажна линия на Черноморието, в действителност не е излизала толкоз евтина.

Припомняме, че в петък, 7 юли, министърът на туризма Николина Ангелкова изясни, че след подаден сигнал за нередности на плажа " Нестинарка ", линията е била тествана. По думите на Ангелкова в хода на инспекцията инспекторите не са открили нередности. Тогава се оказало, че шалтета към шезлонгите няма.

Ангелкова изясни още, че цените за чадърите и шезлонгите са регламентирани в договорите за концесия и възлизат на 0,36 лева за един брой чадъри и за един брой шезлонг. " Оттам нататък всички спомагателни услуги, които се оферират на плажа се дефинират на цени, съгласно усмотрението на концесионера ", добави тя.

Въпреки това Комисията за отбрана на потребителите е установила нарушаване на плажа. В отговор на това от Министерството на туризма обяснили, че екстрите, предлагани на плажа, в действителност не са неразрешени, само че не са и изискване, с цел да се употребява евтиния чадър и шезлонг, т.е. екстрите не са наложителни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР