След като две години остана извън парламента, Цвета Караянчева отново

...
След като две години остана извън парламента, Цвета Караянчева отново
Коментари Харесай

Караянчева: В политиката се нароиха хора, които се опитват да управляват държавата като фирма

След като две години остана отвън Народното събрание, Цвета Караянчева още веднъж е лидер на листата на ГЕРБ-СДС в Кърджали.

„ Това е едно живо родопско село, има учебно заведение и детска градина. Такива села в Родопите са доста малко. Младите хора се изнасят към градовете ", разяснява тя по БТВ от кърджалийското село Припек.

„ Тук сме извоювали кметското си място с доста труд, с доста неизменност. Партийната работа в този район е мисионерска ", разяснява Караянчева. „ Другите партии не желаят да си скапват рахата. Българска социалистическа партия издигат съветници в Кърджали, Крумовград, Кирково, Джебел, Черноочене. В тези общини, където е по-трудно, не си вършат труда да отидат. Да не приказваме за новите партии като Политическа партия. Демократична България играят единствено в Кърджали ", разяснява Караянчева.

„ Аз не се тревожа, аз познавам региона, знам какво може и какво не може да се случи ", съобщи още Караянчева. Тя напомни, че последно е влезнала като народен представител от Кърджали през април 2021 година

„ Отстрани политиката не наподобява добре. В политиката се нароиха нови политици, хора без никакъв опит, които се пробват да ръководят страната като частна компания ", разяснява Караянчева.

Сега тя е лидер на листата на ГЕРБ в Кърджали. „ Убедена съм, че този път ще вземем мандат. Имаме силата, желанието, настроението на хората ", сподели тя.

„ Местната власт тук дълги години е упражнявала монопол. Много е мъчно да убедиш хората да тръгнат след теб. В първите години, когато правихме партията, имаше извънредно жестоко отношение към хората, които са решили да предпочетат друга партия ", сподели тя. През годините това се е трансформирало.

Караянчева е уверена, че не се водят към момента договаряния за сформиране на държавно управление.

„ Правителство ще има. То ще е такова, каквото имаше преди време с „ Патриотичния фронт ". Там вървяха дълги диалози, всяка политика, която беше конкретизирана - излизахме и пред медиите разказвахме какво ще вършим. Има опция, представяйки нашата стратегия, да получим поддръжка ", сподели Караянчева.

„ Останаха единствено Политическа партия и Демократична България, които ще бъдат втори. Патова е обстановката. Но се надявам Политическа партия и Демократична България да бъдат на висотата на своите гласоподаватели, ще мислят за България, ще желаят да преборят инфлацията, по тази причина ще поддържат едно държавно управление на ГЕРБ ", сподели Караянчева.

„ Мястото на Бойко Борисов като ръководител на партията е в Народното събрание. Той го съобщи. Той взема решение дали да влезе в Народното събрание, или - не ", разяснява Караянчева.

Тя удостовери, че в случай че са първи, ГЕРБ може да предложат Борисов за министър председател. „ Той е водач на нашата партия, три мандата е бил министър председател, има извънреден опит. В момента страната би трябвало да има водач ", сподели Караянчева.

Основният приоритет за Народното събрание, след сформиране на държавното управление, ще е държавният бюджет, сподели претендентът за народен представител.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР