“След като дружно се дивихме, че са отпуснати едни 600

...
“След като дружно се дивихме, че са отпуснати едни 600
Коментари Харесай

СРАМ! ДА БРОИШ ПИЛЦИ, ОГРАМОТЯВАШ БИЛКАРИ, ДА ПОРКАШ С ЖУРНАЛИСТИ СРЕЩУ МИЛИОНИ ХУБАВИ МАНГИЗИ

“След като заедно се дивихме, че са отпуснати едни 600 000 лв. за план по просвещаване на билкари да не берат доста билки, че ще ги свършат, аз взех решение да се заровя по-подробно в страницата на въпросната фондация, тъй като тя е от тези, които ме веселят най-вече /линк към нея – вж. най-долу/. И съм доста надалеч от мисълта, че тази страница е върхът на веселието, тъй като прекарах и много време на страниците на Българо-швейцарската стратегия за съдействие, на WWF и на други тежки спонсори/партньори.

Да ви кажа, планът напълно не е единствено един – доста са, все на съществени тематики и все за удовлетворени суми.
Този, който е мислил името на форума и конференцията в границите на плана, евентуално е бил съществено надрусан с билки, тъй като заглавието му е „ 200 билки – 2 милиона работни места “. Реших, че откачам, по тази причина на часа притичах до сайса на Национален статистически институт и що да видя – ми те работните места в България общо 2 милиона и двеста хиляди за всички браншове. Излиза, че в тази страна с изключение на билкарите и държавните чиновници, сляп различен човек скоро няма да работи бе!

Насилих се и да изслушам изявлението на един от сериозните медийни сътрудници по плана – БНР /в линка по-долу/, както и да изгледам /признавам – донякъде/ умилителния филм на различен сътрудник – Българска национална телевизия. Ако щете вярвайте, и просветителната дипляна за публицисти изчетох – оттова разбрах, че до момента в който преди 1989 година по публични данни билкарите в България са били към 100 хиляди, то в този момент – изтъквам – „ стотици хиляди български фамилии в страната се препитават с билкарство “. Не желая да ставам досадна, само че отново съгласно формалната статистика броят на фамилиите в България е към 2 милиона – включително и живущите без брак, и самотните родители. Имам себе си за много обществен човек, тъй че се пробвах да се сетя какъв брой билкари познавам, само че се сетих единствено за един розопроизводител, който даже не знам минава ли за билкар.

Тази фондация е работила и по план за мечките, финансиран от Министерството на околната среда и водите, посредством ПУДООС, с логичен издържаното заглавие „ Намаляване заканите за кафявата мечка и нейните местообитания, посредством използване на ограничения от Плана за деяние за типа, с присъединяване на публицисти от национални и локални медии и поддръжката на националната общественост”.
Отчетените действия по плана /виж снимките/ са разхождане на представители на националните медии из Родопите в неофициални срещи /разбирай – ястие и пиене/.
Така и не открих какъв брой е коствало това наслаждение, само че доколкото познавам сектора /и то отблизо/, никак няма да са били малко – концепция нямате по какъв начин се изхранва публицист.
Затова пък формалното резюме на купона е приятно-майтапчийско, с очевидни следи от тежък махмурлук – изтъквам буквално: „ Целта на образователното пътешестване за публицисти до региона на Смолян и Девин бе да се организира ориентировка за публицисти от национални и локални медии, с цел да научат вярната и потребна информация за кафявата мечка и да спомагат тя да бъде излъчена към локалните общности и националната общност. Пътуването разреши по прелестен и атрактивен метод да бъде подадена същностна информация на всички по едно и също време, да се зародят хрумвания и създадат ангажименти за изявления и предавания за няколко месеца напред. “
Ще се въздържа да преведа този откъс на естествен не-журналистически език, тъй като ме е позор.
Ако може обаче, някой експерт да ме осветли по тематиката какво значи – изтъквам – „ потребление на притегателната мощ на Балканската дива коза за привличане на социална поддръжка и за създаване на профилирани туристически артикули “. Питам без подигравка и загрижено, тъй като като се изключи че не мога да хвана логиката на този смислов шедьовър, се тормозя за битието на въпросната коза – каква е притегателната й мощ, кой и по какъв начин ще се възползва от нея /пази боже да е непристойно/, за какво й е нужна социална поддръжка и в последна сметка – получила ли е такава.
Дори децата от две разложки села – Горно и Долно Драглище – са вкарани в козята драма, и то посредством напълно обособен план, този път финансиран от американска фондация – незнайно за мен с какъв брой.
С писанията си от последните дни напълно нямам за цел за изобличавам някакви безумни НПО-та, които са се облажили с европейски средства. Винаги съм твърдяла, че във връзка с нелепостите, корупцията и кражбите, българите сме бледи комсомолци спрямо по-големите ни братя.
Имам за цел да ви покажа в какъв нехаен свят на грети тунберги живеем – подобен, в който е гот да пътуваш с гъзарски яхти, да броиш пилци, да ограмотяваш билкари, да се възползваш от диви кози и да поркаш с публицисти против едни доста хубави мангизи. “

Политическа партия: Линк към фондацията /барабар с някакво нейно ЕООД, на чийто адрес на 3-тия етаж от блок в квартал Слатина, видях че са регистрани 32 /тридесет и две/ компании с най-разнообразна активност. /
http://ecologybg.com/index_bg.html
http://susherbsbg.eu/wp-content/uploads/report/#p=2
http://bnr.bg/plovdiv/post/100622745/200-bilki-2-miliona-rabotni-mesta

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР