След като държавната Морска администрация с ново ръководство, назначено от

...
След като държавната Морска администрация с ново ръководство, назначено от
Коментари Харесай

Три мини в Черно море – у нас, в Турция и в Румъния

След като държавната Морска администрация с ново управление, назначено от кабинета Петков, преди седмица отхвърляше заплаха от мини край българския бряг на Черно море, през днешния ден се появиха три сигнала едновременно.

Сигнали за общо три мини във водите на Черно море получиха българските, румънските и турските управляващи през днешния ден сутринта. Всички те са видяни наоколо до родния бряг.

Министерство на защитата на България популяризира информация, че Военноморските сили (ВМС) ще извършат разузнаване и проучване след получен сигнал за видяна мина в Черно море.

Днес, по данни на Морския избавителен координационен център – Варна, е получена информация от Турския избавителен център, че турски транспортен съд ТОМРИЗ-А е подал сигнал за видяна мина към 6.00 часа (българско време) на към 37 морски благи изток–югоизток от нос Галата. 

Военноморските сили ще обследват региона с вертолет, като при нужда ще бъде изпратен транспортен съд със специфична група за следващо заличаване на мината.

Мина бе открита по-рано през днешния ден в Черно море, покрай границата с България.

Това заяви през днешния ден турското Министерство на националната защита, представено от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Мината е открита във водите край градчето Инеада. В региона са изпратени екипи на подводната защита (SAS). Предприета е интервенция за неутрализиране на мината, се споделя в известието на министерството, представено от Българска телеграфна агенция.

Турският министър на защитата Хулуси Акар съобщи в събота, че мина, видяна в Босфора, е била обезвредена от екипите за подводна защита (SAS) на военноморските сили на Турция.

Малко по-късно морска мина е открита от риболовци на към 70 км от нос Мидия в Черно море.

Кораб на румънските военноморски сили се е отправил към мястото, с цел да изследва обстановката, заяви БГНЕС, базирайки се на Romania Journal.

Миночистачът и база за надзорен транспортен съд „ Вицеадмирал Константин Белеску “, дружно с група водолази за разминиране на борда, извършват задача за изследване и интервенция в морски регион на към 39 морски благи (70-72 км) край крайбрежията на Черно море, против нос Мидия. Съобщено е, че има дрейфуваща морска мина там, споделиха от Министерството на националната защита на северната ни съседка.

Мината е била видяна тази заран от румънския рибарски транспортен съд „ Olimpus 1 “, чийто пълководец е уведомил румънските управляващи по формалните канали към 08:10 ч.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР