След като дълго време морската столица остана като щастливо изключение

...
След като дълго време морската столица остана като щастливо изключение
Коментари Харесай

Новият заразен с коронавирус от Варна е мъж на 55 години, донесъл вируса от Родопите

 След като дълго време морската столица остана като щастливо изключение от статистиката за инфектираните с ковид в страната, тази заран стана ясно, че има нов случай на инфектиран във Варна.

Varna24.bg научи, че се касае за мъж на 55 години, който се е завърнал от огнище на болестта в Родопите, където е имал контакт с заболели от ковид. Така е пренесал вируса в родния си град Варна.

" Мъжът е настанен в Инфекциозна клиника към УМБАЛ " Св. Марина ", откакто е показал присъщите за ковид симптоми като висока температура, затруднено дишане, кашлица и мощна изнемощялост ", разяснява за медията ни доктор Янка Драганова, шеф на дирекция Надзор над заразните заболявания " в РЗИ-Варна. 

На този стадий има открито едно контактно лице на инфектирания и това е неговата брачна половинка, която също е призната в Инфекциозна клиника, където се чака резултатът от тестванията. 

" При нея има по-леко изразена симптоматика, към момента не е потвърдено дали е с позитивен резултат, само че в случай че е инфектирана, очевидно протича по-леко. Издирват се всички контактни лица на втора линия ", добави още доктор Драганова. 

.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР