След като часове наред миналата нощ таксиметрови шофьори протестираха заради

...
След като часове наред миналата нощ таксиметрови шофьори протестираха заради
Коментари Харесай

След нощ на блокади заради убития колега: Такситата готвят масов протестст

След като часове наред предходната нощ таксиметрови водачи стачкуваха поради гибелта на собствен сътрудник Христо Трайков, обстановката в столичния квартал " Разсадника " е спокойна, заяви Българска телеграфна агенция.

През нощта за часове беше блокиран бул. " Тодор Александров " кръстовището и " Орлов мост " с искане за азследване на убийството.

Планира се всеобщ митинг, като към този момент не е ясно по кое време ще се организира, добавя БНР.

Петър Владимиров, заместник-председател на Националния таксиметров профсъюз, изясни, че желаят представители на Министерство на вътрешните работи да им разяснят по какъв начин протича следствието на убийството.

" Съмнявам се, че полицията ще се опита да предприеме каквито и да е ограничения. За момента са доброжелателни. Ние също не им сътворяваме проблеми, като се изключи че сме затворили придвижването, само че в края на краищата ние го вършим, с цел да защитим нашия живот, тъй като не можем да бъдем убивани по този жесток метод на улицата. И ние сме хора. Излезли сме да си храним фамилиите ", уточни по-рано Петър Владимиров.

34-годишният водач на такси беше погубен в събота вечерта при сдърпване в столичния квартал " Разсадника ".

В този миг на мястото на случая близки и познати на умрелия оставят цветя в негова памет.

Снощи, след кавга за нахлуване в еднопосочна улица, 34 годишният водач на такси почина при пробой. Инцидентът стана на кръстовище, покрай Първа АГ болница " Св. София " малко преди 19:00 часа, директно до ул. " Хъшове ".

По-късно таксиметрови водачи блокираха бул. “Тодор Александров ” в София и придвижването към ЖК Люлин и едноименната автомагистрала. Блокадата беше покрай постройката на Трето районно, където бе арестуван един от обвинените за гибелта на младия мъж.

По първични данни е зародила кавга сред 34-годишният Христо Трайков и различен юноша на 29 години. По данни на очевидци става дума за нахлуване в насрещното от страна на таксито. Друга версия е, че нападателят е бил в таксито.

Според данните, получени в Министерство на вътрешните работи, 29-годишният е удрял такисметровият водач. Той паднал на земята, като минути преди този момент съумял да се обади на брат си. Пристигналият на място екип на незабавна помощ установил гибелта. 29-годишният е арестуван.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР