След като бяха регистрирани случаи на морбили в страната, министерството

...
След като бяха регистрирани случаи на морбили в страната, министерството
Коментари Харесай

РЗИ Пловдив издирва неимунизирани срещу морбили деца

След като бяха регистрирани случаи на морбили в страната, министерството на опазването на здравето (МЗ) търси неимунизирани до 18-годишна възраст деца посредством Регионалните здравни инспекции (РЗИ). Това излиза наяве от оповестеното в тази връзка писмо на уеб страницата на РЗИ Пловдив до общопрактикуващите лекари, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Според него издирването и активността на джипитата би трябвало да бъде съсредоточена в няколко точки:

Да се дават по набори неимунизираните с имунизация против морбили от 13 месеца до 18 години като брой, за даване на ваксина от РЗИ Пловдив, за която активност крайният период е 25 февруари.

Незабавно обгръщане на неимунизираните, според възрастта и предпочитано обгръщане на всички подлежащи през годината с 1 доза комбинирана ваксина против морбили, паротит и рубеола, като не се позволяват случаи на голословно отсрочване на имунизацията.

Вниманието на лекарите да е ориентирано към ранно разкриване признаците на морбили и образуване на нужните дейности за съобщаване, изолираност, диагностика, предварителна защита на ВБИ и лекуване.

Всеки случай със симптоматика на морбили да се насочва за консултация с инфекционист, хоспитализация, осъществяване на лабораторна диагностика и лекуване.

При подозрение за болен от морбили, в това число задгранични жители краткотрайно пребиваващи в страната, неотложно да се уведомява Дирекция " Надзор на заразните заболявания " отдел " Противоепидемичен надзор " РЗИ Пловдив.

Припомняме, че МЗ е осведомено за общо 27 случая на лица с клинична картина на морбили.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР