След като бившият заместник министър на екологията и настоящ съпредседател

...
След като бившият заместник министър на екологията и настоящ съпредседател
Коментари Харесай

Тома Белев с обвинения към ГЕРБ, че правели кампании срещу него


След като някогашният заместител министър на екологията и сегашен съпредседател на „ Зелено придвижване “, част от ПП–ДБ, Тома Белев, съобщи, че имал 110 метода да накара ГЕРБ да махнат Мария Габриел, в различен пост във Facebook упреква ГЕРБ, че бил „ обект на герберски акции “ против него.



Тома Белев е най-толерираният еколог в страната. Въпреки изказванията му, че е цивилен деятел, това не е правилно. Бил е дълголетен шеф на парк Витоша, общински консултант в София, заместител министър на околната среда и водите и неизменим претендент за народен представител и евродепутата. Неправителствените организации, компании и консорциуми, в които е взел участие, са печелили поръчки за милиони левове. Ръководел е екипи, правели проекта за ръководство на Пирин, който блокира за десетилетия развиването на ски зона Банско. Действащият от 2005 година проект за ръководство на Витоша също е редактиран от него и по тази причина планината е в този тип, без вяра до се промени.

Същевременно, като заместител министър издейства приемането от Министерски съвет на проекта за ръководство на парк Българка, който е юридически от него и коства 2.6 милиона лв., и който блокира построяването на тунела под Шипка .

През 2003 година Белев регистрира „ Асоциация на парковете в България “  - частна конструкция, в която участваха 8 от 11 дирекции на държавните естествени паркове. Тази частна конструкция, дублираща активността на дирекциите, е основана без позволение на принципала - Министерство на земеделието. Въпреки това Белев в никакъв случай не е бил глобен. Нещо повече. Преди няколко години той пререгистрира „ Асоциация на парковете в България “ и я завладя, променяйки квотата на участниците. Така приватизира асоциацията, с всичките десетки земи и парцели, които сдружението притежаваше.

Скандали имаше и за негови ксенофобски изявления, още веднъж без последици. Като заместител министър, дружно с министъра, Борислав Сандов, отпуснаха без търг и конкурс 11 милиона лв. на Природонаучния музей към Българска академия на науките . Въпреки противозаконното деяние, още веднъж няма никакви последици за него. Докато дружно с Борислав Сандов управляваха МОСВ дадоха защитата на всички зони по Натура - над 40 000 кв. км, без търг или конкурс, на паравоенно формирование . Отново без да дават отговор за тези си дейности.

Тома Белев се оплаква, че ГЕРБ режисирали акции против него, тъй като бил несклоняем войник против тях. Забравил е да спомене многочислените случаи, когато тъкмо министри от кабинетите на Борисов му подписваха поръчки за милиони и уволняваха хора, с цел да угодят на него и еколозите, с цел да спрат екорекета върху страна, общини и бизнес.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР