След като беше изправена пред тежки финансови проблеми и беше

...
След като беше изправена пред тежки финансови проблеми и беше
Коментари Харесай

McLaren ще избегне фалита: Компанията продава 1/3 от бизнеса си и привлича свеж капитал

След като беше изправена пред тежки финансови проблеми и беше на ръба на банкрута, производителят на суперавтомобили McLaren съумя да реализира договорка за продажбата на част от бизнеса си в договорка, която ще ѝ подсигурява пресен капитал от 185 милиона паунда.

Компанията се е съгласила да се раздели с 1/3 от бизнеса си, която ще бъде добита от група вложители, основани в Щатите.

Те са обединени под името MSP Sports Capital, като възнамеряват да вложат въпросните 185 милиона паунда или 245 милиона $ в McLaren в идващите 2 години. Така капитализацията на компанията ще доближи 560 милиона паунда, написа Bloomberg TV България.

Според изискванията на договорката купувачът ще придобие в началото дял от 15% в производителя, като той последователно ще се усили до 33% до края на 2022 година.
 McLaren пред банкрут: Ипотекира типичен коли и даже софтуерния си център
McLaren пред банкрут: Ипотекира типичен коли и даже софтуерния си център

Компанията се надява да набере 275 млн. паунда, откакто държавното управление ѝ отхвърли отпущането на 150 млн. паунда

През първите три тримесечия на предходната година приходите на McLaren надвишиха 1 милиарда паунда, което е с 19% над тяхната стойност през същия интервал на 2018 година. На световно равнище бяха продадени над 3,3 хиляди автомобила, което е растеж от 4,5% на годишна основа, а към края на предходната година се показва, че револвиращите кредитни линии на компанията не са употребявани.

McLaren не е единственият производител на супербързи коли, който е в тежко финансово състояние. Подобна договорка беше направена и от тима на Williams, който също се състезава във Формула 1, като те използваха централата си в Гроув и сбирката си от болиди, с цел да получат заем в размер на 50 милиона $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР