След като бе най-бърз във вчерашната втора тренировка преди Гран

...
След като бе най-бърз във вчерашната втора тренировка преди Гран
Коментари Харесай

Сайнц без конкуренция и в последната тренировка в Сингапур

След като бе най-бърз във вчерашната втора подготовка преди Гран При на Сингапур водачът на Ферари Карлос Сайнц оглави класирането и в края на последния час за подготовка преди квалификацията на „ Марина Бей “.

В него испанецът съумя да реализира 1:32.065, най-хубавото време от началото на уикенда, с цел да оглави класиране. Авансът на Сайнц заелия второто място Джордж Ръсел бе 0.069 секунди, а тройката с пасив от 0.238 добави Ландо Норис от Макларън.

Победителят от последните 10 надпревари във Формула 1 Макс Верстапен приключи третата подготовка в Сингапур на четвъртото място, като неговият пасив от Сайнц бе 0.313 секунди. На единствено 0.003 зад нидерландеца се класира и вторият водач на Ферари Шарл Леклер, който по този начин и не съумя да направи безусловно чиста бърза обиколка в хода на сесията.

В нея още веднъж нямаше съществени произшествия, макар че както и нощес още веднъж имаше водачи, които бяха покрай такива. Верстапен напусна пистата в прекъсването за завой №14 още при започване на тренировката, а малко по-късно заместникът на контузения Дениъл Рикардо в Алфа Таури Лиам Лоусън се завъртя при започване на обиколката. Новозеландецът обаче съумя да се опази от контакт със стената и продължи присъединяване си в сесията.

Алекс Албон пък напряко обърса стената на изхода от завой №17 в края на сесията, само че за благополучие на екипа на Уилямс нямаше вреди по болида на тайландеца. В тази си обиколка Албон реализира деветото най-хубаво време в границите на тренировката, само че по-късно бе преместен до 17-та позиция.

Уикендът за Гран При на Сингапур, 16-ти кръг за сезон 2023 във Формула 1, продължава в 16:00 часа българско време по-късно през днешния ден с квалификацията за място на старта.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР