След като българският филм Посоки“ участва през миналата година на

...
След като българският филм Посоки“ участва през миналата година на
Коментари Харесай

Всички Посоки водят към киносалоните

След като българският филм „ Посоки “ взе участие през предходната година на Международния кинофестивал в Кан, в категорията Особен взор, той беше закупен за разпространяване в много страни и поканен в редица други фестивали.
В почетната витрина на кино лентата има към този момент 15-ина награди!

Режисьорът му Стефан Командарев познаваме от други нашумели заглавия - „ Съдилището “ и „ Светът е огромен и избавление дебне отвред ". Самият той е приключил медицина, само че явно се е отдал на различен тип терапия - на обществото посредством похватите на киноизкуството.

Американското списание „ Варайъти “ написа, че „ Посоки “ дава изумителен портрет на българското общество - меродавен, с ослепителен комизъм.

В лентата герои и домакини на снимачната конюнктура са таксиметрови водачи, въвлечени в разкази, снимани в по 1 цялостен кадър (т.нар. уан шот).

Участват познати артисти, измежду които Асен Блатечки, Васил Василев - Зуека, Юлиян Вергов, Васил Банов, Ирини Жамбонас, Стефан Денолюбов, Герасим Георгиев - Геро, Иван Бърнев…

Последният към този момент филм на Командарев се завърта по екраните на българските киносалони от 26 януари.

Режисьорът обмисля " Посоки " да стане първа част от трилогия. Втората част даже към този момент има работно заглавие - " Патрулки " и както и сами се досещаме ще наблюдава патрулиращи служители на реда нощем в София.

Чуйте какво споделя режисьорът Стефан Командарев за публиката, киното като изкуство и средство за смяна на обществото, както и за самия филм „ Посоки “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР