“След като България е член на НАТО и след като

...
“След като България е член на НАТО и след като
Коментари Харесай

Борисов: Ако стане война, ние ще се бием за НАТО

“След като България е член на НАТО и откакто НАТО като главен съперник, боен, приема Русия, нашата отбранителна теория е ориентирана против тях. ” Това съобщи министър председателят Бойко Борисов след формалното разкриване на офис на Европейската капиталова банка (ЕИБ) в София, дружно с президента на Европейска инвестиционна банка Вернер Хойер.

По-рано в изявление пред БТВ министър председателят напомни:
“България е в НАТО. Във всички изявления и на Йенс Столтенберг и други персони, Русия се сочи като съществена опасност за НАТО. В доктрината ни в случай че стане война, ние ще се бием за НАТО. Затова не позволих да има флотилия на НАТО в Черно море, тъй като “ще заври най-после ” – може да има сухопътни учения, маневри, само че не и тежки военни кораби и подводници. ”

Борисов разяснява,че в това време би трябвало да работим оптимално добре и прагматично, с цел да имаме съветски туристи, с цел да има интерконектор с Русия, европейския газов хъб и да се борим дружно против тероризма. Премиерът изясни, че в отчета за националната сигурност военните са отразили съществуващите закани за страната ни. “Ако стане война, тогава България става цел, като член на НАТО ”, означи Борисов. “ В същото време би трябвало да работим политически, дипломатично, следващата година по време на нашето Председателство да падат глобите и да пада напрежението сред Европа и Русия ”, добави той и акцентира, че задачата е комплицирана и непостижима, само че ние сме длъжни да опитаме. За поканата към съветския президент Владимир Путин да посети България идната година, министър председателят съобщи: “Президентът Радев го е поканил – питайте него. Ако желае среща с мен, тогава ще я получи. ” Борисов е безапелационен, че в европейското семейство би трябвало да се реши казусът със глобите против Русия.

Премиерът разяснява и плана за автомагистрала през Кресна. “Магистралата се строи. Догодина от Сандански до Гърция ще е автомагистрала. По лотовете се работи. Една автомагистрала може да се направи и на висящи въжета ”, отвърна Борисов еколозите.

Борисов оцени работата на държавното управление през последните 100 дни с отлична оценка. “Аз си давам отлична оценка постоянно. Министрите се стараят доста. Няма недисциплинирани министри. ”

Премиерът още веднъж разгласи, че Балканите по-бързо би трябвало да бъдат присъединени към Европейски Съюз, имайки пред тип Сърбия, Косово, Черна гора. “Искаме Балканите да бъдат едно огромно семейство ”, уточни той.

Служебният кабинет избързал с изтребителите
В държавното управление не били подвластни на лобисти
Европейска комисия създава проект за финансиране на защитата


“Отнасям се с огромно почитание към Румен Радев, само че той към този момент не е началник на Военновъздушни сили, а президент на всички българи ”, напомни министър председателят Бойко Борисов. На предизвестието на државния глава Румен Радев, че лобисти са подготвени да приземят военната ни авиация Борисов отговори:

“Казва, че сме подвластни на лобисти, а аз не съм. За 1 месец едно служебно държавно управление направи договорка за най-малко 3 милиарда 16 години се пазарим за изтребители, можеха да изчакат 16 дни. ”

По думите му Чехия и Унгария не са платили като нас 1,3 милиарда за американски централи, 1,2 милиарда за “Белене ” единствено предходната година. “Ако не ги бяхме платили с тези 3 милиарда щяхме да купим самолетите. Искам да ги купим през днешния ден и ще опоскаме целия фискален запас, единствено че това се следи от тези, които чакаме да ни поканят в чакалнята на еврозоната. В същото време Европейска комисия създава цялостен проект, по който може да бъде финансирана защитата. Ние бързаме незабавно да платим тези 3 милиарда ”, добави министър председателят.

Премиерът назова „ Военното НДК “ „ корупционна “ постройка

Наказателното поделение на съда към този момент ще бъде на бул. “Генерал Скобелев ” 23 в така наречен “Военно НДК ” и би трябвало да проработи от 2 октомври. На церемонията участваха ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев, министър председателят Бойко Борисов, министърът на правораздаването Цецка Цачева, основният прокурор Сотир Цацаров, членове на Висшия правосъден съвет (ВСС) и магистрати. Лентата прерязаха Димитър Узунов и Цецка Цачева. В приветствието си Борисов не пропусна да означи по какъв начин е изглеждало мястото преди да стартира ремонтът през 2013 година и го назова “изцяло злепоставен обект с дадени десетки милиони левове, само че протекъл, опустошен ”.

“Все отново би трябвало да имаме памет, тъй като не знам да има наказани за това нещо зад мене и за тази корупционно-компрометирана скица ”, безапелационен бе министър председателят. Той пожела триумф на магистратите и да съдят, както народът чака от тях – заслужено.

“От подземните пространства до бюрата, компютрите, за които самите магистрати си направиха публичните поръчки – каквото са си избрали – това е. От другата година ще почнем да ремонтираме постройката зад радиото ”, пое ангажимент Борисов.

Малко по-късно пред публицисти основният прокурор разяснява думите на премиера Борисов и сподели, че, в случай че има обстоятелства, прокуратурата ще се задейства, само че не може да се чака след всяка тирада държавното обвиняване да се самосезира.

Вадят плановете
в четвъртък
600 млн. лева
за учебна инфраструктура


Около 600 млн. лева по Оперативна стратегия “Региони в напредък ” са за възстановяване на учебна инфраструктура, разгласи министър председателят Бойко Борисов. В събота той събира кметове, шефове на учебни заведения и педагози в Гранитна зала на Министерски съвет. Там министърът на районното развиване Николай Ненков ще показа плановете за възобновяване на учебните заведения. Ти са за поправки и саниране на постройките, както и за създаване на спортни уреди.

Три държавни управления заседават
във Варна
Представяме целите на председателството


Съвместно съвещание на държавните управления на България, Румъния и Гърция ще се състои във Варна на 3 октомври.Съвместното българо- румънско съвещание към този момент е контрактувано, а Борисов ще предложения и гръцкия министър председател Алексис Ципрас да се причисли. Борисов вижда тази среща като продължение на диалозите в Солун сред него, Ципрас и сръбския министър председател Александър Вучич и в подтекста на идното българско председателство на Европейски Съюз и целта му за интеграцията на Западните Балкани.

Сред тематиките на диалозите са транспортната и информационна съгласуваност на района посредством вложения по проекта “Юнкер ” и еврофондовете.

Награждава неповторима експедиция

Над 70 антични кораба са открити на дъното на Черно море от учени от плана Black Sea MAP. От тях 10 са в детайли снимани и разказани. Морските съдове са доста, доста антични, което ги прави още по- скъпи и изключителни като находки. Днес на второ корабно място в Бургаското пристанище, експедицията, направила сензационните открития, се завръща с кораба “Havila Subsea ”. Учените ще донесат сбирка от амфори и други артефакти, извадени от дълбочините. В 17 часа, в община Бургас, персонално министър председателят Бойко Борисов, който е бил посетител на борда на кораба, ще награди откривателите. Те пък ще му връчат неповторими копия от морските съдове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР