След като бъде сертифицирана от Световната здравна организация, руската ваксина

...
След като бъде сертифицирана от Световната здравна организация, руската ваксина
Коментари Харесай

Антониу Гутериш разчита СЗО бързо да одобри руската covid-ваксина

След като бъде сертифицирана от Световната здравна организация, съветската ваксина против ковид ще може да се употребява при задачи на Организация на обединените нации и да изиграе доста значима роля в битката с пандемията. Това съобщи в изявление за ТАСС генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, съобщи организацията. 

" Руският препарат ще може да се употребява от Организация на обединените нации в най-уязвимите области, където организацията има потребност от ваксини и за чиновниците си, и за локалното население, подкрепяно от нея при миротворчески интервенции ", уточни Гутериш, представен от Българска телеграфна агенция.

" Руските управляващи и СЗО към този момент договарят по въпроса ", добави той и изрази вяра, че СЗО ще признае или сертифицира (ваксината, предлагана от Русия), допустимо най-бързо. 

През септември съветският президент Владимир Путин сподели в изказване, излъчено в седалището на Организация на обединените нации, че федерацията е подготвена гратис да даде имунизацията " Спутник V " на чиновниците от международната организация. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР