След като Американската администрация за храните и лекарствата , следващата

...
След като Американската администрация за храните и лекарствата , следващата
Коментари Харесай

Над една четвърт от родителите в САЩ биха ваксинирали децата си между 5 и 11 години срещу COVID

След като Американската администрация за храните и медикаментите, идната седмица се чака Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати също да дадат единодушието си и да стартира имунизация на тази възрастова група. Засега остава дребен броят на родителите в Съединените щати, които са подготвени незабавно да имунизират децата си, оповестява БНР.

Проучване на Семейна фондация „ Кайзер “ демонстрира, че болшинството от родителите не желаят да имунизират децата си. Според ръководещите публичното здраве имунизацията би могла да помогне за прекъсване на пандемията, само че едвам 27% от родителите на децата от 5 до 11 години декларират, че са подготвени да слагат имунизацията против ковид, незабавно откакто тя бъде позволена за тази възраст. 
 Проф. Илко Гетов: Коронавирус ваксини за деца над 5 години от пролетта Проф. Илко Гетов: Коронавирус ваксини за деца над 5 години от пролетта
В началото на 2022 година се чака да стартира имунизирането на деца над 5-годишна възраст против COVID-19. Това съобщи за „ Монитор...

76% от участниците в анкетата показват, че са " доста " или " ненапълно " загрижени за дълготрайни резултати, а 71% се тормозят за съществени странични резултати. Тези числа са съвсем непроменени от юли. 1/3 желаят да изчакат с цел да видят по какъв начин работи имунизацията.

Страховете на 66% от интервюираните са свързани с това какъв ще бъде резултатът от имунизацията върху репродуктивните благоприятни условия на децата, макар изказванията на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати, че имунизациите не провокират неплодородие. А шефът на Националния институт по алергии и инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи е уверен, че и децата би трябвало да бъдат имунизирани, с цел да бъде спряно разпространяването на заболяването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР