След като алиансът БРИКС напредва с плановете си за дедоларизация,

...
След като алиансът БРИКС напредва с плановете си за дедоларизация,
Коментари Харесай

БРИКС: САЩ и Китай се срещнаха, за да обсъдят икономическите проблеми

След като алиансът БРИКС напредва с проектите си за дедоларизация, неотдавнашните диалози сред Съединени американски щати и Китай са значима стъпка в превъзмогването на продължаващите стопански проблеми.

Посещението на министъра на финансите на Съединените щати Джанет Йелън в Китай има за цел да разиска разнообразни въпроси преди годината на изборите.

Тези полемики са разследване от напъните за стабилизиране на връзките сред двете стопански сили, изключително след срещата сред президентите Джо Байдън и Си Дзинпин през ноември предходната година. По време на диалозите си с китайски публични представители Йелън акцентира смисъла на превъзмогването на макроикономическите несъответствия, изключително във връзка с свръхкапацитета.

Въпросът за свръхкапацитета, подхранван от забележителните китайски дотации в браншове като слънчевата сила, електрическите транспортни средства и батериите, продължава да бъде главен предмет на разногласия.

Йелън акцентира нуждата от равнопоставеност на американските служащи и компании, стремейки се да отговори на опасенията за евентуално заливане на пазарите с евтини артикули.

Въпреки че разликите не престават, има признаци на прогрес в разбирането на гледните точки на другите. Йелън призна сложността на обсъжданите въпроси, само че изрази оптимизъм за намиране на градивни пътища напред посредством продължение на разговора.

Посещението на Йелън в Пекин е знак за продължаващите старания за справяне с редица двустранни провокации, в това число достъпа до технологии, геополитическото напрежение и съдействието по световни въпроси като финансирането на битката с изменението на климата и трафика на опиати.

Ангажиментът сред двете страни отразява уговорката за справяне с общите провокации и изследване на пътищата за съдействие в изискванията на комплицирана геополитическа динамичност.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР