След извършено тестване за наличие на коронавирусна инфекция на персонала

...
След извършено тестване за наличие на коронавирусна инфекция на персонала
Коментари Харесай

Коронавирусът влезе и в Дома за пълнолетни лица с деменция в берковското село Бистрилица

След осъществено тестване за съществуване на коронавирусна зараза на личния състав и домуващите в Дома за пълнолетни лица с деменция в село Бистрилица са открити случаи на COVID–19, оповестиха от управата в Берковица.
Осъществена е метаморфоза в обществената институция, като лицата с позитивен резултат са настанени на обособен етаж. Наличният личен състав поставя грижи за настанените и съблюдава точно разпоредбите за недопускане разпространяването на болестта. Цялата постройка на Дома за пълнолетни лица с деменция е дезинфекцирана, като редовно се ползва стерилизация на общите елементи и пространствата.
От въвеждането на изключителните ограничения в България за отбрана от вируса на 13 март 2020 година, свижданията са прекратени и се ползва хигиенно-дезинфекционен режим – разчистване и стерилизация на всички повърхности и зони от работната среда, които контактуват с открити елементи на тялото, осъществяване на 4-кратна стерилизация на всички повърхности, наложителна стерилизация на ръцете при влизане и излизане от Дома на чиновниците, потреблението на маски и ръкавици от длъжностните лица. Контролът на входа е засилен. Не са позволяват до работните пространства чиновници със признаци на остри респираторни болести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР