След извършена кумулация, Окръжен съд – Кюстендил увеличи най- тежкото

...
След извършена кумулация, Окръжен съд – Кюстендил увеличи най- тежкото
Коментари Харесай

Окръжен съд – Кюстендил увеличи от пет на седем години наказанието „лишаване от свобода“ на  виновен по 4 дела 


След осъществена кумулация, Окръжен съд – Кюстендил усили най- тежкото из сред четири санкции „ отнемане от независимост “ на подсъдимия А. А. Д., а точно: „ отнемане от независимост “ за период от 5 години, на „ отнемане от независимост “ за период от 7 години.
Делото бе формирано по искане на Окръжна прокуратура – Кюстендил. Съдът кумулира наказванията по 3 наказателни от общ темперамент каузи на районен съд – Кюстендил и едно на Окръжен съд – Кюстендил, преквалифицирано от САС в ликвидиране, при превишаване рамките на неизбежна защита. Съдът дефинира едно, най- тежко наказване, наложено всред влезнали в действие няколко присъди на подсъдимия А. А. Д. / на 23 години /, като все още на осъществяване на обособените закононарушения, не е имало влезнала в действие присъда по нито едно от тях, оповестиха от Окръжен съд – Кюстендил.
Налице е усложнена незаконна активност на А. А. Д., видно от наличните му осъждания, без значение от младата му възраст. Престъпленията съгласно правната им подготовка са в две посоки- безчинство и нелегално държане на оръжие, т. е. свързани с нарушение на публичния ред и общественоопасно закононарушение, както и закононарушения срещу личността – нанасяне на две телесни повреди и ликвидиране, написа в претекстовете на петчленният състав на Окръжен съд – Кюстендил.

Съдът намира за належащо да усили по този начин избраното общо най- тежко наказване „ отнемане от независимост “ за период от пет години с 2 години – на седем години, което да се изтърпи при първичен режим на изтърпяване „ непоколебим “. Неоснователни са доводите на отбраната за неприлагане на член 24 от Наказателен кодекс и различно за използването му за период от 1 година.

При увеличението на наказването с 2 години, съдът съобрази събитието, че част от осъжданията на А. А. Д. са като малолетен и по тази единствена причина не усили общото наказване с ½, което е оптимално допустимия законов период по член 24 от Наказателен кодекс – в тази ситуация 2 години и 6 месеца / ½ от наложените му 5 години „ отнемане от независимост /.
Определението може да се апелира и стачкува в 15- дневен период, считано от през днешния ден пред Апелативен съд – София.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР