След изтеглянето от споразумението за иранската ядрена програма (СВПД), с

...
След изтеглянето от споразумението за иранската ядрена програма (СВПД), с
Коментари Харесай

САЩ ще събира съюзници срещу Иран

След изтеглянето от съглашението за иранската нуклеарна стратегия (СВПД), с което провокираха гнева на доста от своите сътрудници, Съединени американски щати оповестиха, че желаят да изградят интернационална коалиция против режима в Техеран и неговите " дестабилизиращи действия ". Това заяви Държавния департамент.
Идеята ще бъде изложена в понеделник (21 май) от американския държавен секретар Майк Помпео в първата му огромна тирада за външната политика от встъпването му в служба през април. Тя ще бъде отдадена на Иран и на това " по какъв начин да се върви напред ".
" Съединени американски щати ще работят, с цел да изградят коалиция ", сподели говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт пред публицисти. " Ще обединим доста страни по света с ясната цел да гледаме на иранския режим през по-реалистична призма, освен през призмата на нуклеарното съглашение, а по-скоро посредством всичките му дестабилизиращи действия, които са опасност освен за района, само че и за целия свят ", добави тя.
" Това не е антииранска коалиция ", увери Науърт. Ние вършим ясно разграничаване сред иранския народ и иранския режим. Става въпрос за иранския режим и за неговите дейности, добави тя.
Припомняме, че на срещата на върха на Европейски Съюз в София Европейският съюз съобщи поддръжка за СВПД и не видя нарушавания на Иран по съглашението до този миг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР