След изслушването в парламента на здравния министър и шефа на

...
След изслушването в парламента на здравния министър и шефа на
Коментари Харесай

Нелепо е да отстраниш директора на Пирогов заради нефелен доклад, а не за смъртта на дете

След чуването в Народното събрание на здравния министър и шефа на „ Пирогов “ Комисията по опазване на здравето изиска проф. Хинков да анулира протокола за освобождението на доктор Валентин Димитров. Вчера здравният министър цитира одитния отчет за „ Пирогов “, съгласно който насъбраната загуба в болничното заведение е към 31 милиона.

Това е за интервал от над 20 години, разясни по-късно шефът на незабавния институт и посочи, че за 2022 година годишната загуба е към 6 милиона.

След вътрешния одит шефът е изискал инспекция от прокуратурата, Агенцията по държавна финансова ревизия и финансовия министър Асен Василев. В същото време от здравното министерство споделят, че са предали одита на тези и други институции.

„ Последните неща, които се случват към „ Пирогов “, са доста обидни. Като майка на Даная и като родител считам, че е доста неуместно да отстраниш шеф поради финансов отчет, който е изфабрикуван доста неуместно и нефелно и в това време да не го направиш поради гибелта на едно 15-годишно дете поради неналичието на кадрова обезпеченост, поради това, че три дни нямаше кой да отиде да я прегледа, поради това, че тя беше върната с хематом в главата и изпратена у дома за една седмица с обезболяващо “, сподели Ани Стоянова - майката на 15-годишната Даная, която умря в " Пирогов " пред БТВ.

Разказвали сме ви аргументите, заради които дамата има своите подозрения, че детето ѝ е получило съответна здравна грижа в болничното заведение.

„ След удар в главата ние потърсихме помощ. Направиха единствено рентген и ни изпратиха да се приберем у дома с обезболяващо. Тя си заставам у дома цяла седмица с главоболие. След това потърсихме помощ повторно, одобриха я и няколко часа по-късно към този момент беше в реанимация. От петък сутринта до неделя вечерта не се появи неврохирург, който да я прегледа. Появи се към този момент след абсурда и откакто се подвигна звук “, напомни Ани Стоянова.

„ Лекарите изрично закъсняха с интервенцията на Даная, нямаше кой да я оперира “, съобщи още тя.

„ Все още се чака одита от Медицински контрол, инспекцията в „ Пирогов “ също е завършила, само че отговор от нея нямам “, уточни майката на Даная.

Според нея щом има проблем в „ Пирогов “, проблем има и във всички други проблематични лечебни заведения. Ани Стоянова подозира, че има злоупотреби и с медикамент.

„ Здравният министър няма потребност от съпротива, той самичък си е съпротива. Не съумя да се оправи с нито един от актуалните проблеми в опазването на здравето – нито с електронните предписания, нито с топлата вода в ИСУЛ. Някой би трябвало да понесе следствията. Проф. Хинков не схваща потребностите от детска болница “, разяснява още тя.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР