След изслушването на Владислава Цариградска, Невена Зартова и нейните бивши

...
След изслушването на Владислава Цариградска, Невена Зартова и нейните бивши
Коментари Харесай

Гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис с директни обвинения към Зартова и нейн бивш заместник

След чуването на Владислава Цариградска, Невена Зартова и нейните някогашни заместници, парламентарната комисия по случая " Нотариуса " изслуша гръцките предприемачи Йоаким Каламарис и Анастасиос Дикос. Именно те упрекват някогашния областен прокурор на София Зартова и заместника ѝ Борислав Георгиев във взаимоотношение с Нотариуса, с цел да бъдат повдигнати несъстоятелни обвинявания на гръцките вложители.
 
Гръцките предприемачи обясниха, че са получили обвинявания от СРП за неразбираемо закононарушение. По тези обвинявания са им били избрани рекордни парични гаранции и им е издадена възбрана да напущат България. Те дефинират този интервал като призрачен, тъй като през това време групата към Нотариуса им е желала пари, с цел да им " оправи ситуацията ".
 
" Тези би трябвало да дават пояснения в институциите за какво делата и кражбите на парцелите на хората и на предци, и на баби на българите ги няма. Не тука. Усетихте ли наглостта, спектакъла? Колко надълбоко е? Защото играят роля, господа. И лицето Зартова не знае за какво Божанов не е имал 20 каузи, тъй като нейният кум беше на нейното място - Радослав Димов. Дали някой отиде на апелативен прокурор? И Огнян Герджиков е на татко ѝ кум ", сподели гръцкият предприемач Йоаким Каламарис.
 
И се обърна с въпрос към Невена Зартова: Г-жо Зартова, вие помощник ли сте в Софийския университет, преподавате ли?
Невена Зартова: Да.
Йоаким Каламарис: Там е заровено яйцето, разбирате ли - не при нас!
 
Гръцкият предприемач добави: Такова нещо не съм преживявал. Тези прокурори направиха цирк. Те търсиха от вас прошка. Те желаят за повторно да ни съдят пред вас, откакто не съумяха с хайката на Божанов, Атанасов и това лице Зартова. Имотът, за който ни рекетираха, е личен парцел.
Усетихте ли наглостта? Защото играят роля пред техните ръководители! От СУ стартира казусът - Огнян Герджиков е на татко й кум! Проверете къде са пътували тези хора през последните 5 години и всичко ще разберете! ".
 
" Постановлението, с което Софийската градска прокуратура, по реда на служебния контрол, анулира трите обвинявания, е тъй като се касае за гражданско-правен спор, който е решен посредством средствата на институционалния тормоз и методите на Наказателно-процесуален кодекс и Наказателен кодекс ", уточни юристът на предприемачите Ася Манджукова.
 
Тя изясни, че клиентите й, гръцки предприемачи, са обвинени и това е стрес, а друг, от който се оплакаха прокурорите. Тя опроверга прокурор Невена Зартова за събитията по делото. Обясни, че двамата гърци са получили възбрана да пътуват в чужбина единствено по официални предпоставки - тъй като Каламарис е грък, а българинът Дикос - тъй като евентуално има и гръцко поданство. Това е дискриминация съгласно практиката на Европейския съд за правата на индивида. " Съсипаха ми живота! ", вметна Каламарис.
 
Адвокатът изясни събитията по проблема с предприемачите, упрекнати, че били се сговорили да излъгват араби с негодна виза за градеж в собствен парцел. Всичко това било скалъпено. Делото в началото било водено за насила, само че по-късно били повдигнати други обвинявания. Отново се включи и гръцкият предприемач Каламарис: " А вие желаете вложители! "
 
Според юрист Манджукова проверяващите служители на реда нямат виновност за случвалото се. Производството било висящо още. Каламарис: " На трупчета сме! Ще паднем, само че няма да мълчим! "
 
" Тази цялостна небивалица продължава повече от 2 години. Клиентите ми първо бяха обвинени, в този момент са обвинени ", сподели Манджукова.

Каламарис изиска да се предложения в комисията основният проектант на София Здравко Здравков, с цел да опише за издевателството, " да опише какъв гнет! " е получил от един от досегашните заместници на Зартова, " дето единствено той имал деца " (реплика към прокурора Борислав Георгиев, който разгласи, че има деца и би се прибрал след изслушването). За него горестоящият прокурор споделил, че се съмнява, че си познава делото.

Заради това Манджукова предизвести, че до момента в който не стартират да носят отговорност за дейностите си прокурорите, всеки жител може да се наложи " да потвърждава, че няма сестра ". Каламарис: " По този метод и Господ да съм, не мога да ви докарам вложения! "
 
 Заседанието на комисията завърши малко преди 23.00 - след близо 8 часа диспути.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР