След изпичане поръсваме с чубрица или риган и сервираме една

...
След изпичане поръсваме с чубрица или риган и сервираме една
Коментари Харесай

Пица Калцоне за ценители

След изпичане поръсваме с чубрица или риган и сервираме една от най-ароматните пици, които ще опитате в миналото - пицата Калцоне.

Необходими Продукти

за тесто


● брашно - 500 г вид 405 или 550
● марна вода - 300 мл
● квас - 7 г суха
● захар - 1/2 ч.л.
● зехтин - 3 с.л.
● сол - 1 1/2 ч.л.

За соса


● доматен сок - 200 мл
● италиански подправки - 1 с.л. сухи микс*
● сол
● черен пипер
● захар - щипка
● кашкавал - 200 г настърган
● гъби - 200 г пресни
● шунка - 100 г винска
● маслини
● чубрица - или риган за поръсване

Начин на подготвяне

За изработката на тестото, първо, смесваме в бездънен съд брашното, солта. Правим малко кладенче по средата и изсипваме водата. Добавяме захарта, сухата квас и зехтина.

Без да чакаме омесваме едно вкусно меко тесто за пица. Връщаме го в купата, покриваме го с забрадка или стреч фолио и оставяме да шупва за 30 мин. Аз персонално включвам фурната на 50 °C и оставям да шупва там, когато не са нужни часове.

Соса за пицата вършим, като смесим доматения сок със сол, черен пипер и сухите подправки* - риган, мащерка, магданоз, естрагон, щипка захар. Хубаво разбъркваме и сосът е подготвен.

Маслините и гъбите нарязваме на шайби. Настъргваме кашкавала ни, а шунката нарязваме на кубчета.

Връщаме се към тестото, което махаме от купата и месим напълно леко за една-две минути. Разделяме го на 5 равни по величина топчета. От всяко топче разточваме естествена пица, която незабавно прехвърляме върху хартия за печене, с цел да не залепва.

Правим дребни дупчици върху блата за пица благодарение на вилица. Така няма да се разпъва тестото при печене. Нанасяме малко от соса единствено от едната страна на домашната пица. Тоест другата оставяме суха.

Върху соса нанасяме кашкавала, а върху него шунката, по-късно маслинки и гъбите. Захлупваме със сухата страна и леко намокряме краищата с вода, с цел да залепне. Притискаме ги с вилица, с цел да наподобява по-добре.

Печем в авансово загрята фурна на 200 °C за 15 минути или до момента в който не получи прекрасен червен тен. След изпичане поръсваме с чубрица или риган и сервираме пицата Калцоне.

Да ви е сладко с моята пица Калцоне!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР