След изпълнение на Рафи Бохосян в образа на Краля на

...
След изпълнение на Рафи Бохосян в образа на Краля на
Коментари Харесай

Стара вражда разпалила скандала между Азис и Фънки

След осъществяване на Рафи Бохосян в облика на Краля на фолка членът на журито напусна мястото си, обявявайки, че това, което е видял, е " ужасяващо ". Азис пък го упрекна в расизъм, а феновете избухнаха с искане за изпъждане на рокаджията от предаването. Всичко това се оказва единствено една от многото борби във войната сред Фънки и Азис, която се води към този момент 13-а година.

Шоуто " Като две капки " вода в понеделник се трансформира от развлекателно в политическо представление, изваждайки на напред във времето казуса с расизма, хомофобията и толерантността. Рафи Бохосян излезе на сцената, преоблечен, гримиран и на високи токчета като Азис в осъществяване на шлагера му " Сен Тропе ", който е гледан над 100 милиона пъти в интернет. Арменецът се оправи прелестно със задачата да имитира изпълнителя от Костинброд. Вместо обаче да го поздрави за положителната работа, Димитър Ковачев-Фънки напусна мястото си в журито на шоуто. Той разгласи, че не може да издържи нито типа на Рафи-Азис, нито песента, с която се показа той.

" Ама, какво ви става, бе? Слезте на земята! Това беше нещо ужасяващо! Аз не зная какво да кажа просто! ", бяха думите на Фънки.

Според него гримираният и преоблечен Рафи не наподобява на Азис, а на " индианец от Латинска Америка, който инцидентно е сбъркал адреса и дреме в България ". Самият Азис реагира с усмивка на всичко това, само че малко преди финала на предаването той даде да се разбере, че въобще не му е било смешно. Когато пристигна ред за оценките на участниците в шоуто един към различен, артистът от Костинброд взе думата и упрекна Фънки в расизъм. " Това искрено расистко отношение на Фънки към облика – моя облик, т.е. към Рафи, е непоносимо и пошло... И това нещо по някакъв метод демотивира – до момента в който си на сцената, някой да стане от журито – каквато му е работата, и да си тръгне, да напусне. Тоест той е толкоз отвратен, че не може да го гледа. Адски е жалко, пъклен е неприятно за един актьор като Рафи, който цяла седмица върви на високи обувки и най-после ето това нещо се случи. Тъжно е ", безапелационен бе Краля на фолка. На забележката от страна на водещите, че " Капките " са развлекателно шоу, той отговори:

" Това не беше смешно. Беше гнусно. "

Фънки на собствен ред изчака да му пристигна редът за оценки, с цел да отбрани позицията си. " Скъпи Васко, първо – интелектуалният багаж, който нося, ми пречи да бъда тъпанар. Второ – излязох, с цел да не кажа какво мисля за това нещо, което чух и видях. Все отново аз съм просветен музикант и имам искания за което. " Азис не се сдържа: " А ние сме дилетанти, по този начин ли да го разбирам? ", попита той. Отговорът на Фънки бе къс: " Можеш да разбираш всичко, както пожелаеш ".

Интересното е, че обекта на разногласието - Рафи Бохосян, отхвърли да вземе отношение. Потърсен от кореспонденти ден след свадата, той съобщи, че не желае да се меси, тъй като това било замяна на реплики сред Фънки и Азис, а той нямал отношение. " Моята работа беше да си вляза в облика. Мисля, че се оправих добре. Не желая да разясня този скандал – задоволително почитам и Азис, и Фънки ", измъкна се " по арменски " Рафи.

Войната сред фолк артиста и журиращия рокаджия обаче не стартира предишния понеделник. Тя се разпалва още през 2008 година, когато Димитър Ковачев влиза в журито на шоуто " Мюзик Айдъл " по Би Ти Ви. Там той за първи път вижда онлайн Азис и взема решение да го похвали в свое изявление. Но комплиментите му са изказани по този начин, че да отхвърлен Васко и да го настроят вечно против промоутъра. " Силно съм сюрпризиран от Азис. Смятах, че е неповторим простак ", споделя Фънки. Според него Васко е дал отговор " доста добре " на въпросите, заложени му в предаването. Но продуцентът изрича подозрение, че може би ги е знаел авансово, с цел да се приготви.

Тези думи са забили нож с сърцето на Азис, следата от който остава до през днешния ден. С годините пропастта сред двамата е ставала все по-голяма. Фънки е прочут със склонността си да се заяжда с лекия род, което вбесявало Васко. Едва в този момент обаче той си разрешава да даде обществен израз на своята засегнатост и оскърбление, употребявайки като опрощение, че е обиден и различен актьор, а точно Рафи.

Хората с добра памет помнят, че Азис и Фънки имат много появи дружно на дребния екран. Няколко години след присъединяване в " Мюзик айдъл " те играят пандизчии в сериала на Би Ти Ви " Столичани допълнително ". Твърди се, че на терен поддържали цивилизовани, само че извънредно хладни връзки. Двамата актьори избягвали да поддържат връзка посред са, сякаш водели " студена война ". Това се случва през 2014-а. Година по-късно Азис влиза като участник в " Като две капки вода ", където Фънки е част от журито. Певецът съумява да финишира втори в шоуто, изпреварен единствено от Ненчо Балабанов. Но положителното му класиране не идва от оценките на Ковачев. Нещо повече – продуцентът редовно го неглижира, сравнявайки представянето му с това на Деляна Маринова-Джуджи, която постоянно получава минимума от точки и остава последна на финала. Сега – 6 години по-късно, Азис още веднъж попада под ударите на Фънки. Вероятно с цел да тушират спора, водещите постоянно взимат думата на продуцента след осъществяванията на ромския кумир и той даже не се изрича. Така се случи да вземем за пример в предаването от 22 март, когато Азис влезе в облика на дискозвездата от 80-те Сандра. Когато пристигна ред на оценката на журито, Геро и Зуека оповестиха, че не желаят да чуят мнението на Димитър Ковачев и непосредствено дадоха думата на Тончо Токмакчиев. Миналия понеделник обаче не съумяха да удържат напрежението.

Въпреки че беше неприятна панорама, абсурдът внезапно подвигна рейтинга на Азис, който до тогава бе финален в класирането. С думите си на финала той предизвика феновете да залеят с мнения формалната страница на предаването, нападайки Фънки и подкрепяйки Васко. Те се активизираха да гласоподават за него в облика на Оги Цолов от " Фактор ", в който влезе, и по този метод му дадоха първото място за вечерта. Рафи, чието осъществяване се трансформира в ябълката на раздора, остана втори, написа " Уикенд ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР