След изнесената информация за оръжието за Украйна, нови спешни действия

...
След изнесената информация за оръжието за Украйна, нови спешни действия
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Освободеният директор на Кинтекс с нови обвинения срещу Нинова


След изнесената информация за оръжието за Украйна, нови незабавни дейности за преодоляване на „ Кинтекс “ от подчинените на Корнелия Нинова

Държавната консолидационна компания (ДКК) с следващи незабавни дейности за промяна на управлението на „ Кинтекс “ ЕАД – входира ново искане за промяна на изпълнителния шеф. Това излиза наяве от информация в Търговския указател. С това свое деяние ДКК още веднъж опровергава министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, като на процедура дискредитира нейната обществена версия за „ осъществен одит на Кинтекс “. В новите претекстове за промяната на управлението се показва като причина „ разкрита държавна загадка “, а за инспекция в сдружението към този момент не се приказва.

„ След като оборих обществено с документи и безспорни обстоятелства нелепото изказване за инспекция от Инспектората и спор на ползи, в този момент министър Нинова ме уволнява наново, като посредством ДКК спекулира и показва персоналното ми професионално мнение, че българско оръжие стига до Украйна през медиатори, като изнасяне на държавна загадка – опит да ми се запуши устата и да бъда сплашен “, разяснява Александър Михайлов. Според него е допустимо всички подхванати дейности от ДКК да са по персонално предписание на министър Нинова, на която се постанова да дава отговор на от ден на ден неуместни медийни въпроси. Това на процедура е опит с юридически хватки да се заобиколи разпореждането на българския съд, с което бе спряна промяната в управлението на „ Кинтекс “ и да се форсира кадровата смяна на изпълнителния шеф.

„ При първия опит за моето уволняване, откакто прекратих източването на милиони от „ Кинтекс “ ЕАД от непозната офшорна компания, госпожа Корнелия Нинова преднамерено и манипулативно трансформира пред медиите неизвестен неизпитан донос до констатации на Инспектората на Министерството. Сега изваждат нова карта – че съм изнесъл държавна загадка. Целта е единствено една – колкото могат по-бързо да овладеят „ Кинтекс “, безапелационен е Александър Михайлов.

„ Призовавам да се извърши инспекция в сдружението и да удостовери, че макар че имам допуск до класифицирана информация, в никакъв случай не съм имал достъп до държавни секрети, камо ли да съм разгласявал такива.

При всички мои обществени изяви не съм нарушавал и комерсиалната загадка. Никога не съм споменавал съответни държави-клиенти, номера на търгове или контракти, изложение на доставяното имущество или друга сензитивна информация “, акцентира Александър Михайлов. Той задава риторичния въпрос дали и редица журналистически следствия по тематиката с оръжието за Украйна са окачествени от министър Нинова като дейности против страната и планува ли да сплаши и техните редакции по същия метод.

Еволюция има и в позицията на министър Нинова, откакто Александър Михайлов разгласи, че я дава на съд след изнесените погрешни изказвания. Преди тя твърдеше, че той е работил по едно и също време в „ Кинтекс “ и в друга оръжейна компания. Сега към този момент ДКК трансформират позицията си като показват, че със свои дейности изпълнителният шеф е облагодетелствал компания, в която е работил в минал интервал. Така още един път демонстрират предишно изречените лъжи от отрасловия министър. Що се отнася до проблема – цялата информация е предоставена в умишлен отчет до министър Нинова на 28.01.2022г. като до в този момент не е имало никакви последващия дейности от нейна страна.

В своята позиция Михайлов изрично показва, че нищо от изложените от ДКК претекстове за уволнението не дава отговор на истината и че до момента в който има медии, които желаят да знаят цялата истина, няма да спре да приказва за нея.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР