След излъченото на живо в интернет терористично нападение на 15

...
След излъченото на живо в интернет терористично нападение на 15
Коментари Харесай

Австралия обмисля блокиране на сайтове с насилие и екстремистко съдържание

След излъченото онлайн в интернет терористично нахлуване на 15 март против джамии в новозеландския град Крайстчърч, Австралия обмисля да блокира уеб сайтове, които популяризират пропито с принуждение и тероризъм екстремистко наличие.
Това заяви австралийският министър председател Скот Морисън по време на срещата на върха на Г-7 в Биариц, съобщи Агенция Франс Прес.
Според Морисън тези ограничения са нужни, тъй като казусът сподели, че интернет уеб страниците и платформите биха могли да се употребяват за разпространяване на пропито с принуждение и тероризъм екстремистко наличие.
Той акцентира в изказването си, че сходно непоносимо наличие няма място в Австралия. При двойната офанзива през март починаха 51 души, а видеото от избиването на богомолци беше публикувано в интернет.
Сред ограниченията, които Австралия ще вземе, ще има ограничение на достъпа до домейни, разпространяващи терористични документи.
Освен това координационен спешен център ще следи непрекъснато за произшествия, свързани с тероризма и с прояви на извънредно принуждение за да ги блокира в мрежата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР