След изключително успешното представяне на европейските пазари и реализирани над

...
След изключително успешното представяне на европейските пазари и реализирани над
Коментари Харесай

Kia XCeed с обновен дизайн, подобрени технологии и мощна GT-line версия

След извънредно сполучливото показване на европейските пазари и осъществени над 120 000 автомобила, компактният кросоувър Kia XCeed още веднъж ще притегли потребителите с редица усъвършенствания и модернизации за 2022г. Моделът се отличава с нов самонадеян екстериорен дизайн, модернизиран интериор и ново равнище на съоръжение GT-line, което придвижва страстите на Ceed GT в известния модел.

Подобренията във външността и вътрешното пространство хармонират със спортната градска природа на XCeed и вършат обоновения модел още по-ярко открояващ се член на многочисленото моделно семейство Ceed.

Комбинацията сред спортна версия GT-line и бензинов мотор с оптималната мощ 204 к.с. е оригиналност, която предлага вълнуващо и динамично прекарване зад кормилото. Специалният модел пленява въображението и провокира страсти, привличайки клиентите, които търсят рационалните преимущества на по-голям автомобил без да вършат взаимни отстъпки със своя жанр и динамичен дух. GT-line се откроява в гамата на XCeed, надвишава упованията с извънредно атрактивен състезателен дизайн и динамични характерности.

Новият XCeed е един от най-високотехнологичните коли в своя клас и заема своето място измежду флагманите в гамата на Kia с помощта на своите модерни технологии с усъвършенствани системи за сигурност, информационна съгласуваност и инфоразвлекателни системи. Насочени към възстановяване на практичността в всекидневието, удоволствието от пътуването и сигурността на пасажерите, тези нововъведения не престават традициите на XCeed в качеството му на софтуерен водач в кросоувър C-сегмента.

Като снабдител на решения за устойчива подвижност, Kia предлага новия XCeed с богата гама от ефикасни и електрифицирани разновидности на задвижване. XCeed Plug-in Hybrid (PHEV) обезпечава напълно електрически пробег от 48 км, който може да доближи 60 км при шофиране в градски условия. Наред с него клиентите на новия модел имат опция за избор и на голям брой други икономични разновидности за задвижване - от бързооборотни турбодвигатели до новаторски mild хибридни системи, които подсигуряват, че XCeed е квалифициран оптимално и може да отговори на всички условия на актуалния метод на живот.

Сьорд Книпинг, маркетингов и продуктов вицепрезидент на Kia Europe, означи - „ Нашите клиенти високо оцениха изключителната композиция от динамично държание на пътя, ежедневна деловитост и модерни технологии, които предлага XCeed. Новият модел стъпва на основата на тези качества, като предлага редица стилни промени във външния дизайн, оформлението на вътрешното пространство и нови механически характерности. В същото време, одобрените към този момент кросоувър преимущества на модела са усъвършемствани с най-новите софтуерни благоприятни условия за избор на задвижване, което е ясно удостоверение на нашия дълготраен ангажимент за даване на модерни решения за устойчива подвижност.

„ В качеството си на спортна опция на по-големите модели, XCeed се трансформира в същински бестселър в обширната гама Kia Ceed. Той обезпечава комбиниране от по-високата позиция на лидера и типичните за SUV моделите удобни преимущества с динамично държание на пътя и отлична маневреност на компактните европейски хечбек модели, ” добави Книпинг.

Екстериор
Динамично показване в съвременна и практична кросоувър композиция
Със своята стилна, изразителна и съвременна осанка, новият Kia XCeed показва впечатляваща еволюция на емблематичната стилистика на своя предходник. Актуализираният дизайн на XCeed е основан в европейския дизайнерски център на марката във Франкфурт, Германия, под управлението на Грегъри Гийом - вицепрезидент дизайн на Kia Europe.
Новият Kia XCeed се отличава с нови LED фарове и актуализирано оформление на предната решетка, предната ризница и новаторски дизайн на отвора за въздух. Чрез интелигентното вграждане на светлините за мъгла във фаровете, дизайнерите на марката са съумели да интегрират от двете страни на предната част на каросерията така наречен „ въздушни пердета ”, които насочват равномерен въздушен поток и изолират завихрянията към колелата, с цел да понижат въздушното противодействие и надлежно разхода на гориво.
Новият XCeed е оборудван със особено проектирани за модела 18 ” алуминиеви джанти. Целенасочените промени и допълнения в задната част включват нов дифузьор с ослепително черен предпазен панел на дъното и предпазлив дизайн, които придават пресен и динамичен външен тип на цялата гама XCeed.
Стремително снижаващата се линия на покрива, която приключва в мощно скосения в жанр фастбек заден похлупак, добавя динамичната, напомняща формите на спортно купе осанка на XCeed. Обновеният модел се предлага с опция за избор на 16’’ или 18’’ полирани алуминиеви джанти, съчетани с гуми с нараснало сцепление и размер 205/60 R16 или 235/45 R18.
Подчертаният релеф на линиите, преминаващи хоризонтално през капака на багажника и задната ризница, способстват доста за по-широката и по-стабилна външност на новия XCeed.

С представянето на версията GT-line Kia внася спомагателна нотка състезателен сексапил в гамата на Xceed. GT-line провокира мощни позитивни страсти със своята визия и динамичност на пътя и издига известния модел на напълно ново ниво.

Новата версия GT-line се отличава с редица елементи в състезателен жанр, които я отличават от базовия модел. Новата предна решетка е подчертана елегантно с емблематичния за марката „ тигров нос ”, до момента в който динамичното оформление на долния въздушен отвор и страничните детайли на бронята основават по-агресивно лъчение на предницата. Отворите на „ въздушните пердета ” в мрачен хром обезпечават оптимално ориентиране на въздушния поток в предната част на каросерията за понижаване на съпротивлението и възстановяване на аеродинамичната успеваемост. Впечатляващите нови LED светлини с шестоъгълна форма в задната част и спортния дифузьор в цвета на купето допълват актуализирания модел и открояват блестящо XCeed GT-line измежду всичко останало на пътя.

Новият модел впечатлява със своите придаващи атлетичен сексапил 18’’ алуминиеви джанти с полирана повърхнина, до момента в който праговете в цвета на каросерията, черните релси за багажник на покрива и корпуси на външните огледала акцентират в допълнение неговата дейна и динамична осанка.

Новият Kia XCeed ще се предлага с опция за избор на 12 типа външни лакови покрития според от равнището на съоръжение, измежду които и три нови, блестящо открояващи се цветови разновидността - Lemon Splash, Celadon Spirit Green и Yuca Steel Grey.

Вътрешен дизайн

Превъзходната ергономия и висококачествени материи основават първокласна атмосфера
Със своята висока позиция на седалките и повишен клиренс по отношение на класическия хечбек вид, Kia XCeed обезпечава на лидера по-динамична позиция зад кормилото и по едно и също време с това дава по-добра видимост към ситуацията на пътя начело.

„ Плаващият “ сензорен екран на инфоразвлекателната система е образно обособен от арматурното табло, в чиято долна част са ситуирани разнообразни чувствителни на досег бутони, регулатори и превключватели за надзор на силата на звука и работата на отоплението и вентилацията. Изключително ергономични като оформление и функционалност, тези бутони за ръководство са особено усъвършенствани, с цел да улеснят и подобрят ръководството на обособените функционалности и да дадат опция на лидера да прави интуитивни и бързи промени в атмосферата в купето, без да откъсва своя взор от пътя.

Новият Kia XCeed употребява нови, по-изискани и информативни графични профили на 12,3’’ цифров екран Supervision, чието оформление може да бъде обвързвано с режимите на придвижване Drive Modes, до момента в който ослепително черния панел на трансмисията и новото огледало за назад виждане усъвършенстват както формата, по този начин и функционалността на интериора.

В цялото вътрешно пространство се употребяват първокласни, меки на досег материали, а декоративните панели от непрозрачен хром на арматурното табло способстват за изисканата, първокласна атмосфера в купето. Клиентите на модела имат опция за избор на тапицерии на седалките от богата палитра първокачествен текстил, велур, синтетична и естествена кожа.

Интериорът на GT-line излъчва динамичен дух с голям брой промени и допълнения, ориентирани към цялостно сходство със спортното екстериорно лъчение. Сред тях са въодушевеният от моторните спортове, полегат в долната част ( "D-cut " волан), черната тапицерия на тавана, облицованият с перфорирана кожа скоростен лост и специфичният GT-line дизайн на седалките.

Aвангардно задвижване

Бензинови и дизелови мотори, MHEV и PHEV системи, подготвени да отговорят оптимално на всички условия

Гамата от задвижващи елементи на новия Kia XCeed включва високооборотни бензинови турбодвигатели, съчетани в множеството случаи с mild хибридна (MHEV) технология, до момента в който високотехнологичната plug-in хибридна система за задвижване дава на лидера разширени благоприятни условия за подвижност без нездравословни излъчвания.

Обновената гама на Xceed се предлага с три бензинови мотора със системи за наложително пълнене с турбокомпресор и непосредствено впръскване на горивото (T-GDi). Трицилиндровият мотор 1,0-литров T-GDi развива оптималната мощ 120 к.с. и оптимален въртящ миг 172 Нм, а четирицилиндровият 1,5-литров T-GDi реализира 160 к.с. и 253 Нм. Мощният 1,6-литров T-Gdi е подобен с елементите, употребявани при моделите Ceed и ProCeed GT и се предлага при най-мощния вид на XCeed. Със своята оптималната мощ от 204 к.с. и оптимален въртящ миг 265 Нм в доста необятен оборотен диапазон, 1,6-литров T-GDi дава отговор идеално на способността на актуализирания модел да показва своята динамичност в разнообразни обстановки на пътя. При съоръжение със 7-степенна трансмисия с два съединителя, този вид може да форсира от 0 до 100 км/ч за време от едвам 7,5 сек.

Като идеално решение за хората, които пътуват постоянно на дълги дистанции, новият XCeed се предлага и във вид с пестелив дизелов мотор в състава на mild хибридна електрическа система за задвижване (MHEV). 1,6л дизелов елемент може да бъде комбиниран с 6-степенна механична предавателна кутия във разновидността с мощ 136 к.с. и 280 Нм въртящ миг, както и със 7-степенна трансмисия с два съединителя във версията с аналогична мощ и 320 Нм въртящ миг.

Mild хибридната система MHEV добавя въртящия миг на мотора с вътрешно горене посредством електрически стартер-генератор, захранван от компактна 48V литиево-йонна полимерна акумулаторна батерия, която към този момент се предлага при цялото моделно семейство. Внедряването в серийно произвеждане на новата технология за mild хибридно задвижване в обновената гама на XCeed спомага за понижаване на излъчванията на CO2 с до 10% (NEDC 2.0, смесен цикъл), според от версията на каросерията, избора на трансмисия, мощността на мотора и оборудването на съответния автомобил. Важно е да се означи, че потреблението на технологията MHEV покачва икономията на гориво без никакво отрицателно отражение върху динамичните характерности (мощност и въртящ момент) на мотора.

Вместо с стандартния хидравличен прийом, механичната трансмисия при новия XCeed се ръководи с интелигентната система iMT, която работи по чисто електронен път и е изцяло интегрирана в задвижването EcoDynamics+. Системата iMT оперира взаимно със стартер-генератора (MHSG) на mild хибридната система и изключва автоматизирано мотора с вътрешно горене, когато автомобилът се движи по инерция. В режим на придвижване „ Eco “, който при XCeed се включва по дифолт, системата разрешава и къси интервали на придвижване по инерция с изключен ДВГ при скорост до 125 км/ч с гладко и незабелязано рестартиране сега, в който лидерът натисне педала на газта, спирачката или съединителя. Така системата MHEV способства за цялостното редуциране на разхода на гориво на модела и понижава излъчванията на CO2 с към 3% в условия на действително пътно придвижване.

В новия XCeed още веднъж се предлага и високоефективната опция за plug-in хибридно задвижване (PHEV) – съвременна система, която съчетава литиево-полимерна батерия с потенциал 8,9 кВтч, тягов електродвигател с мощ 44,5 кВт и ефикасен 1,6-литров четирицилиндров GDI мотор „ Kappa “. В композиция с 6-степенна трансмисия с два съединителя (6DCT), системата PHEV изпраща към предните задвижващи колела мощ до 141 к.с. и въртящ миг в размер на 265 Нм, а лидерът може да разчита на електрически пробег от 48 км или 60 км в условия на градско придвижване. Това е изцяло досататъчно за покриване на множеството ежедневни прави и къси пътувания до работното място на напълно електрическа двигателна сила.

6-степенната механична предавателна кутия се предлага при версиите с 1,0- и 1,5-литрови бензинови мотори, както и при 1,6-литровите дизелови версии, до момента в който 7-степенната трансмисия с два съединителя може да се съчетае по желание с 1,5-литровия T-GDi, 1,6-литровия T-GDi или с 1,6-литровия дизелов мотор. Plug-in хибридният 1,6-литров вид на XCeed се предлага единствено в композиция с 6-степенна трансмисия с два съединителя.

Teхнологии

Високотехнологични инфоразвлекателни системи и решения за съгласуваност
Усъвършенстваната гама от високотехнологични системи за инфоразвлечения, съгласуваност и сигурност при новия Kia XCeed подсигурява, че моделът остава един от най-богато оборудваните коли в своя клас. Всички тези функционалности и улеснения са ориентирани към повишение на безопасноста и понижаване на напрежението за лидера и пасажерите, гарантирайки успокоение и лекост зад кормилото.

Навигационната система с 10,25’’ сензорен екран при новия XCeed включва общоприета Bluetooth функционалност с опция за по едно и също време свързване на две мобилни устройства. Част от общоприетото съоръжение на новия модел е и смарт телефон интеграцията посредством Android Auto и Apple CarPlay като според от съответното равнище на съоръжение, лидерът и неговите спътници в XCeed могат да избират сред аудиосистема с цифров радиоапарат DAB и екран с диагонал 5,0’’ или система с 8,0’’ сензорен екран и безжична смарт телефон интеграция с Android Auto и Apple CarPlay.
Водачите могат да изберат и изцяло цифровия блок на контролните принадлежности Supervision с 12,3’’ екран, който употребява редица нови графични профили на показанията, които се трансформират според от определения режим на шофиране – „ Eco ”, „ Normal ” или „ Sport ”. Цифровият екран с висока разграничителна дарба от 1920x720 подсигурява изключителна изясненост и точност на показанията на скоростомера и оборотомера, до момента в който многофункционалният екран се употребява за инструкциите по маршрута на навигационната система, информация от аудиосистемата, подробни данни за пътуването, предизвестия от диагностичната система на автомобила, както и за известия, свързани с другите системи за дейна сигурност и асистенция на лидера.
Новата функционалност „ Sports ” подсигурява, че лидерът и неговите спътници в никакъв случай няма да пропуснат представянето на обичаните си тимове. Резултатите онлайн и акцентите от мачовете се актуализират всяка минута и се демонстрират на централния екран, където всички пасажери могат да ги наблюдават. Информацията може да бъде персонализирана с прибавяне на обичани тимове към лист за бърз достъп и може да дава информация за настоящото класиране в съответната лига, както и дали шампионатът в даден спорт е в дейна фаза или отвън сезона.
Новият XCeed предлага и преимуществата на най-новата версия Kia Connect - съвременна система за съгласуваност, която обезпечава непрекъсната връзка на лидера с околния свят, предоставяйки му скъпа информация на сензорния екран на арматурното табло или посредством приложението Kia Connect. Kia Connect употребява лична eSIM карта за транспорт на мобилни данни по време на път и по този начин обезпечава комфортен достъп до услугите от гамата Kia Live на екрана на инфоразвлекателната система. Актуализираната в действително време информация включва данни за пътнотранспортната конюнктура, прогноза за времето, забавни обекти (POI) по маршрута и подробна информация за свободните благоприятни условия за паркиране (включително цени, местонахождение и настоящи свободни места). Водачите могат да употребяват опциите на Kia Connect, с цел да възнамеряват авансово своите пътувания, да изпращат данни за направления към навигационната система в автомобила посредством своя смарт телефон преди пътешестване, както и да откриват местоположението на своя автомобил – извънредно улеснение за огромни паркинги или непознати улици.
Най-новият вид на Kia Connect прибавя функционалността за основаване на самостоятелен потребителски профил. Тя дава опция всеки клиент да сътвори по два персонализирани профила и посредством Kia Connect да запамети в облака своите желания и настройки за разнообразни функционалности и системи в автомобила, както и да трансферира мечтаните от него настройки от един автомобил към различен.
Сред другите функционалности и системи, ориентирани към повишение на комфорта и удоволствието от пътуването са аудиосистемата JBL Premium с технология Clari-Fi, двузоновата климатична апаратура, външните огледала с отоплление, електрорегулиране и прегъване, отоплението на кормилото и челното стъкло, както и системите за отопление и вентилация на предните и за отопление на задните седалки. Новият XCeed предлага USB C портове на предните и задните места, като опцията за бързо зареждане усъвършенства в допълнение удобството по време на път.

Безопасността и спокойствието са част от общоприетото съоръжение
Оборудването на новия Kia XCeed включва богата гама от дейни системи за сигурност и асистенция на лидера, които обезпечават оптимално успокоение и отбрана. Интелигентният круз надзор SCC (Smart Cruise Control) е надграден със обвързвана с навигационната система спомагателна функционалност. NSCC (Navigation-assisted SCC) се възползва от запаметените в навигационната информация данни за рестриктивните мерки на скоростта в съответния сектор от маршрута и в режима Auto-set автоматизирано преценява с тях оптималната скорост на придвижване на XCeed.
В допълнение към функционалността Auto-set за автоматизиран надзор на оптималната скорост, NSCC прибавя и „ зоновата “ функционалност NSCC-Z, която понижава скоростта на придвижване съгласно маркираните в данните на навигационната система „ зони за сигурност “. След овакантяване на съответната зона, системата възвръща автоматизирано авансово заложената от лидера скорост на придвижване.
Допълнителен принос към сигурността, който NSCC предлага при новия XCeed, е функционалността за завой NSCC-C, която употребява навигационните данни, с цел да съобрази при нужда скоростта на придвижване с идните завои по маршрута и да подсигурява безвредното им прекосяване. След това системата автоматизирано възвръща заложената скорост.
Асистентът на Kia за отбягване на евентуалните рискове в „ сляпата зона ” в полезрението на лидера BCA (Blind-spot Collision-Avoidance Assist) работи взаимно със системата за предизвестие за евентуален удар в сляпата зона BCW (Blind-spot Collision Warning). Използвайки данни от разположените в задната ризница датчици, BCA подхваща превантивни ограничения за гарантиране на сигурността в случаите, в които лидерът стартира маневра за промяна на лентата при съществуване на друго, невидимо за него транспортно средство в „ сляпата зона ”. Наред със звуковите и образните сигнали, подавани от BCW, системата BCA ползва целево спирачно изпитание върху колелата от противоположната на посоката на маневрата страна на автомобила, с което го насочва назад в първичната лента.
Създадена за отбрана на всички пасажери в автомобила, системата за предизвестие за унесеност или загуба на централизация при лидера DAW+ (Driver Attention Warning Plus) следи маниерите на шофиране и държанието на лидера, с цел да сътвори модел на присъщите трендове и способи на шофиране. При определяне на нередности или съществени отклонения в този модел, които биха могли да произтичат от изтощеност или разпръскване на лидера, системата издава предизвестие с образни и звукови сигнали – на екрана на арматурното табло се появява икона с чаша кафе, съпроводена със звуково увещание към лидера, че кара повърхностно или би трябвало да намерения за прекъсване за отмора.
Асистентът за отбягване на конфликт с напречно движещи се откъм гърба транспортни средства RCCA (Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist) цели да улесни лидера в ежедневните маневри. Системата употребява данни от датчиците в задната ризница и видеокамерата за назад виждане, с цел да обезпечи на лидера по-добра видимост и преценка на ситуацията зад автомобила при маневри за излизане от мястото за паркиране на заден ход. При сигнал от датчиците, системата предизвестява лидера за съществуване на приближаващи отляво или отдясно участници в придвижването още преди те да попаднат в полезрението му. Ако лидерът не реагира, системата стопира автоматизирано, с цел да избегне конфликта. Маневрите при паркиране също се улесняват доста от интелигентния помощник при паркиране SPA (Smart Parking Assist), който употребява голям брой датчици за подкрепяне на паркирането в тесни пространства.
Допълнителните функционалности за сигурност при новия XCeed включват функционалността за предизвестие за преден конфликт FCW (Forward Collision Warning) с различаване на коли и пешеходци, интелигентната функционалност за предизвестие при ограничаване на скоростта ISLW (Intelligent Speed Limit Warning), асистентът за поддържане на лентата за придвижване LKA (Lane Keeping Assist), асистентът за следване на лентата (Lane Following Assist), асистентът за шофиране по автомагистрала HDA (Highway Driving Assist) и асистентът за ръководство на дългите светлини НВА (High Beam Assist).

*Източник: www.kia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР