След изключително тежкия трафик преди Великден, днес не се оправдаха

...
След изключително тежкия трафик преди Великден, днес не се оправдаха
Коментари Харесай

В последния от почивните дни: Без задръствания по пътищата в страната

След извънредно тежкия трафик преди Великден, през днешния ден не се оправдаха упованията за всеобщо завръщане към столицата. Най-вероятната причина е сливането на Великденските празници с Гергьовден.

В последния почивен ден движенето е умерено и тапи няма. През целия ден имаше засилено полицейско наличие. Само на 29 и 30 април София са напуснали близо 500 000 автомобила, като половината от тях са минали през Автомагистрала „ Тракия “. Засиленият трафик през почивните дни докара и до внезапен скок на пътно-транспортните катастрофи. През вчерашния ден са станали 11 тежки произшествия, като 14 души са ранени, а от 1 до 3 май са станали 42 тежки произшествия с 50 ранени и 6 умряли.

И тази година за Великден хиляди българи потеглиха на път, а следствията – единствено за 4 дни 11 души са починали на пътя.

„ За страдание българският Великден обичайно е посипан с неприятни вести и произшествия. Най-честите аргументи са погрешно изпреварване, нахлуване в насрещното, превишена скорост “, съобщи Владимир Тодоров.

Срещаме Васил на един от изходите на София! Пътува от Пазарджик до столицата по работа. Въпреки че трафикът по обяд е спокоен, станал очевидец на няколко рискови маневри.

„ Хората въобще не внимават, карат с превишена скорост, веднага по пътя видях, изключително тези с по-бързите коли въобще не се преценяват “, сподели Васил.

През цялата седмица екипи на полицията ще наблюдават дали водачите съблюдават ограничавания и дали карат под въздействието на опиати. Призовават при леки катастрофи на пътя водачите да реалокират колите си, тъй като като се изключи че попречват придвижването, заплашват и живота си.

Десетки катастрофи породиха по автомагистралите, касаещи само минимални материални вреди. Хората изчакваха в лява лента на автомагистралата, с цел да си попълнят протоколите, служителите на реда стигаха до тях и трябваше да им обяснят да си реалокират колите.

И още - спомагателни полицейски екипи ще наблюдават и за непозволено шофиране в спешните ленти, което съгласно Пътна полиция се оказва едно от най-честите нарушаване през миналите дни.

Засиленият трафик през празничните дни е довел до внезапно повишение на случаите на пътя

Само през вчерашния ден са станали 11 тежки катастрофи. Ранени са 14 души. Така от началото на месеца тежките произшествия към този момент са 42, ранените са близо 50, а 6 души са изгубили живота си.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР