След изграждането на новият Аспарухов парк, паркирането на плажа става

...
След изграждането на новият Аспарухов парк, паркирането на плажа става
Коментари Харесай

След изграждането на новият Аспарухов парк, паркирането на плажа става платено


" След построяването на новият Аспарухов парк, паркирането на плажа става платено. В плана за парка има планувани над 1000 паркоместа наоколо до плажната линия. След построяването им и регулирането на сектора, престоят към този момент няма да е безвъзмезден ".

Това съобщи за ДНЕС+ кметът на регион " Аспарухово " Ивайло Маринов.

Той добави, че плажът в Аспарухово е доста прелъстителен за варненци и посетители на града, заради необятната линия, плитките води, което го прави доста подобаващ за фамилии с дребни деца.

Паркирането, обаче е безсистемно, видя кореспондент на ДНЕС+. Масово се паркира в акациевата горичка, която е на 10 м. от плажната линия, на пясъка или в тръстиковото поле.



Освен на плажа, в Аспарухово ще бъде регламентирано паркирането и към новоизграденият жилищен комплекс " Varna South Bay Beach Residence " в м. " Карантината " и по протежението на цялата улица " Южен залив ". 

" Предвижда се платено паркиране, като сега се прави разбор от „ Общински паркинги и синя зона ”. То ще обгръща булевардите „ Народни будители ” и „ Първи май ”. Част от средствата за построяването на улицата до рибарското пристанище са отпуснати по европейски план, който планува въвеждането на платено паркиране ”.



Ивайло Маринов изрази вяра, че идната година ще стартира осъществяването на плана за възобновяване на парка в „ Аспарухово ”. За задачата обаче е належащо да се отпусне държавно финансиране. Платените паркоместа са планувани в плановете, които са с европейско финансиране, защото регламентираното паркиране е част от изискванията за асимилиране на средствата по стратегиите. 

Кметът на най-южният регион на Варна сподели още, че районната администрация е изготвила предложение до Община Варна за слагане на камери на основни места в „ Аспарухово ”. По думите на Маринов вандалските прояви са намалели през последните месеци.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР