След изборите Продължаваме промяната – Демократична България няма да подкрепят

...
След изборите Продължаваме промяната – Демократична България няма да подкрепят
Коментари Харесай

Кирил Петков: Алтернативата е или нормална европейска България, или правителство на ГЕРБ - ДПС

След изборите " Продължаваме промяната – Демократична България " няма да поддържат държавно управление на ГЕРБ - Движение за права и свободи.

Това съобщи на брифинг в Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме промяната " и съпредседател на ПГ на " Продължаваме промяната – Демократична България " Кирил Петков.

" Алтернативата е или естествена европейска България, или държавно управление на ГЕРБ - Движение за права и свободи. Ние такова държавно управление няма да подкрепим ", съобщи той.

" Това, което виждаме, е връщането към остарелия модел на ГЕРБ и Движение за права и свободи, модел, който се споделя " в случай че мине номерът, всички българи заплащат ", съобщи Петков и засяга случаите с Детската болница, нарастването на пенсиите, което стана мотив за днешното изключително съвещание на Народното събрание, както и желаното нарастване на цената на тока. Събираме подписи и още идната седмица ще създадем чуване на министъра на енергетиката ", съобщи Кирил Петков по отношение на желаното нарастване на цената на електрическата енергия.

Той разяснява, че публикуваният нов запис с присъединяване на управителните фигури на " Продължаваме промяната " е манипулиран.

" В идващите дни допускам, че ще има мръсна компроматна акция. Слушахме записа деликатно - той е и рязан, и лепен. Слагат се имена, които изобщо не са там. Примерно Пламен – на никое място не се споделя, че е Пламен Бобоков, няма такова нещо. Има нелогични изречния. Има клевети за имена, които ги няма ", акцентира съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

" Правят това, тъй като нямат причини за естествен европейски модел, нямат причини какво се е случило с пенсиите на хората, нямат причини за какво по времето на ГЕРБ станахме една латиноамериканска страна, не желаят да се сещат, че имахме ББР, от която осем индивида взеха 1 милиарда лв., не желаят да се сещат за " стабилността " с 500 млн. лв. за язовирите. Аз не желая нашите пари да отиват в дребен брой хора с прякори като Вълка. Това ли е стабилността? Аз имам вяра, че огромна част от българските жители не имат вяра в тази " непоклатимост " и желаят смяна за по-добро. Видя се, че в двете ни ръководства, единствено за осем и за девет месеца ние успяхме да променим икономическата мисъл на България. Става дума в каква посока да бъде България – на компромати, на неистини, на беднотия, на клевети, другата е естествена европейска страна с работещи институции и работещо правораздаване ", уточни Кирил Петков.

В отговор на въпрос дали се поинтересувал за какво е преасфалтиран секторът от пътя край злополуката край Аксаково сред автомобила на НСО, който го возеше, и частна кола, чийто водач почина при конфликта, а жена му беше откарана в болница в сериозно положение:

" Единственото, за което съм се интересувал след случая, е за положението на дамата и дали може да ѝ се помогне. В последна сметка нещата с дамата се усъвършенстват. Прекарах много време с хората от болничното заведение и им благодаря. Нямам никакви сведения кой защо и по какъв начин асфалтира ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР